medlabnews.gr
Στο πλευρό χαμηλοσυνταξιούχου δημότισσας που κινδυνεύει να χάσει την κατοικία της στέκεται η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, με τον δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο να καταγγέλλει τη στάση funds και εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων.
Σύμφωνα με τη δήλωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πετρούπολης, η υπόθεση αφορά την κυρία Αλεξάνδρα, η οποία, όπως αναφέρεται, προσπαθεί να επιβιώσει με σύνταξη 670 ευρώ τον μήνα και καλείται να αποπληρώσει μέσα σε έναν χρόνο δάνειο που έχει φτάσει τις 140.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, σύμφωνα με τη δήλωση του δημάρχου, «τουλάχιστον τα 50.000 είναι υπερτοκισμός».
Ο Βαγγέλης Σίμος έκανε λόγο για «νέα ανάλγητη συμπεριφορά» και για «επικείμενη προσπάθεια αρπαγής κατοικίας χαμηλοσυνταξιούχου συνδημότισσας», τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή, τα σωματεία και οι φορείς της πόλης θα σταθούν στο πλευρό της γυναίκας.
«Δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτωθεί η συμπολίτισσά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση, με τον δήμαρχο να ζητά ρύθμιση της οφειλής με όρους που να λαμβάνουν υπόψη την οικονομική κατάσταση της γυναίκας και το δικαίωμά της να ζει με αξιοπρέπεια.
Η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης καλεί τους δημότες να σταθούν δίπλα στη χαμηλοσυνταξιούχο, κάνοντας λόγο για ανάγκη δημιουργίας «ασπίδας προστασίας» απέναντι στις απαιτήσεις της doValue, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η υπόθεση αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το κοινωνικό πρόβλημα των πλειστηριασμών και των εξώσεων, ιδιαίτερα όταν αφορούν ευάλωτους πολίτες, χαμηλοσυνταξιούχους και οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε οφειλές οι οποίες έχουν διογκωθεί από τόκους, προσαυξήσεις και έξοδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου