Κρυοθεραπεία, μια πρωτοποριακή θεραπεία για την Ανακούφιση των Πρησμένων Ποδιών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κρυοθεραπεία, μια πρωτοποριακή θεραπεία για την Ανακούφιση των Πρησμένων Ποδιών

Ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες παραπονιούνται για πρήξιμο στα πόδια, αίσθηση βάρους και καταπόνηση. Το πρήξιμο των ποδιών προκαλεί δυσφορία και κάνει δύσκολη την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Τα κυκλοφορικά αυτά προβλήματα σπανίως ξεκινάνε στα πενήντα, συνήθως εμφανίζονται σε νεαρές ηλικίες ενώ παρατηρούνται ακόμα και σε εφήβους.
Συντάκτες: Θάλεια Γούτου, αισθητικός, Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος, medlabnews.gr
ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ
Ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες παραπονιούνται για πρήξιμο στα πόδια, αίσθηση βάρους και καταπόνηση. Το πρήξιμο των ποδιών προκαλεί δυσφορία και κάνει δύσκολη την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Τα κυκλοφορικά αυτά προβλήματα σπανίως ξεκινάνε στα πενήντα, συνήθως εμφανίζονται σε νεαρές ηλικίες ενώ παρατηρούνται ακόμα και σε εφήβους. Ωστόσο σίγουρα με την πάροδο του χρόνου το πρόβλημα γίνεται εντονότερο καθώς το δέρμα λεπταίνει και οι φλέβες επιβαρύνονται.
Κάθε μέρα τα πόδια μας μεταφέρουν όλο το βάρος του σώματός μας κοντά ή μακριά που σημαίνει ότι πρέπει πάντα να είναι δυνατά και έτοιμα για δράση. Έτσι η φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Τα πρώτα συμπτώματα χαρακτηρίζονται από πόνο, αίσθηση βάρους, πρήξιμο, κούραση, αίσθηση τσιμπήματος ή νυχτερινές κράμπες.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΗΞΙΜΟ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ:
·       Κληρονομικά αίτια
·       Υπερβολική ζέστη
·       Εγκυμοσύνη
·       Ανεπαρκής φυσική δραστηριότητα
·       Στενά ρούχα
·       Ορθοστασία
·       Σταύρωμα των ποδιών κατά το κάθισμα
·       Αντισυλληπτικά χάπια

ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η κρυοθεραπεία έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανακούφιση των κουρασμένων – πρησμένων ποδιών. Η αγγειοσυστολή που προκαλείται από ειδικά εκχυλίσματα βοτάνων προκαλεί την αίσθηση κρύου στο δέρμα και είναι πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις πρηξίματος καθώς λειτουργεί σαν «αντλία» για την κυκλοφορία του αίματος και απαλύνει άμεσα τον πόνο στα κουρασμένα πόδια.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ
Με αγγειοσυστολή
Η αγγειοσυστολή μειώνει την αιμάτωση των ιστών. Η ζέστη από το εσωτερικό του σώματος δεν φτάνει πλέον στην επιφάνεια. Ο σκοπός είναι να πυροδοτηθεί μία λειτουργία «αντλίας» που θα κινητοποιήσει το φλεβικό σύστημα να μεταφέρει προς τα πάνω το λιμνάζον στα άκρα αίμα
Με εξάτμιση
 Η εξάτμιση συγκεκριμένων ουσιών (αιθανόλη, αιθέρας, αιθέρια έλαια) επίσης μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση κρύου στο δέρμα. Ένα μόριο διαλύτη χρειάζεται ενέργεια ώστε να εξατμιστεί και την ενέργεια αυτή τη βρίσκει στο περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν και τα ψυγεία. Ακριβώς έτσι λειτουργούν και τα αιθέρια έλαια. Το αιθέριο έλαιο μέντας προκαλεί μία κρύα αίσθηση μέσω του συνδυασμού της αγγειοσυστολής και της εξάτμισης. Για αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη θεραπεία των πρησμένων  ποδιών ενώ επίσης ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και δρα κατά της κατακράτησης, ιδιότητα που το καθιστά ιδανική επιλογή και για την γλυπτική του σώματος.
Προϊόντα με βάση τη μέντα που δημιουργούν άμεσα την αίσθηση κρύου μπορούν να δώσουν γρήγορη ανακούφιση στα πρησμένα πόδια και να σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
Υπάρχουν ειδικές θεραπείες αισθητικής με προϊόντα πλούσια σε αιθέρια έλαια μέντας που σε συνδυασμό με το λεμφικό μασάζ μπορούν να ανακουφίσουν τα πρησμένα πόδια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό προϊόν όσο συχνά χρειάζεται.
Ενδεικτικά, το ANTI-RENTENTION GEL του Γαλλικού Οίκου Ιατρικής Αισθητικής ERICSON LABORATOIRE προσφέρει σημαντική ανακούφιση στα πρησμένα πόδια. Μπορεί να εφαρμοστεί όσο συχνά χρειάζεται και προσφέρει άμεση αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων