21.12.2012 -Οι προφητείες των Μάγιας και το τέλος του κόσμου. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

21.12.2012 -Οι προφητείες των Μάγιας και το τέλος του κόσμου.

Γράφει ο Γιώργος Στάμκος
«Εσείς (οι Αθηναίοι) θυμάστε  έναν κατακλυσμό αν και έχουν γίνει πολλοί… Εσύ και οι συμπολίτες σου κατάγεστε από τους λιγοστούς επιζώντες, αλλά δεν το γνωρίζετε, επειδή πολλές γενιές δεν άφηναν πίσω τους γραπτά κείμενα».
Αιγύπτιος ιερέας στον Σόλωνα
Στις ζούγκλες του Γιουκατάν στην Κεντρική Αμερική, τυλιγμένα από την πυκνή τροπική βλάστηση και τα μούσκλια, βρίσκονται τα απομεινάρια ενός μυστηριώδους Ινδιάνικου πολιτισμού, που εξαφανίστηκε αιώνες πριν την άφιξη των Ευρωπαίων εξερευνητών. Ήταν ο πολιτισμός των Μάγιας την ύπαρξη του οποίου οι Ευρωπαίοι άρχισαν να υποψιάζονται δύο αιώνες μετά την ανακάλυψη της Αμερικής. To ζεστό, τροπικό και ανθυγιεινό κλίμα του νοτίου Μεξικού και της χερσονήσου Γιουκατάν –το αλλοτινό κέντρο του πολιτισμού των Μάγιας– καθώς και η έλλειψη εμφανών ορυκτών πόρων δεν προσέλκυαν ούτε τους τυχοδιώκτες κονκισταδόρες, ούτε καν τους λόγιους Ισπανούς. Γι’ αυτό και η ανακάλυψη από τον μοναχό Ορτόνεζ –έναν εφημέριο του ναού Τσιουντάντ Ρεάλ της επαρχίας Τσιάπας– των ερειπίων του πολιτισμού των Μάγιας άργησαν πολύ. Είχε προηγηθεί η ανακάλυψη ενός αντιγράφου του βιβλίου των Κουίτσε Μάγια, όπου περιγραφόταν η ιστορία του Βοτάν που ήρθε στην Αμερική πέρα απ’ τον Ατλαντικό. Εκεί υπήρχε μια αναφορά πως ο Βοτάν είχε κρύψει ένα μυστικό θησαυρό σε κάποιο σκοτεινό υπόγειο. Αναζητώντας αυτόν το «μυστικό θησαυρό» κι ακολουθώντας τις περιγραφές του χαμένου βιβλίου των Μάγιας ο μοναχός Ορτόνεζ ανακάλυψε τα ερείπια της «Μεγάλης Πόλης των Ερπετών», το Παλένκε.
Ήταν το 1773 όταν ανακαλύφθηκαν μέσα στις ζούγκλες του Γιουκατάν τα εντυπωσιακά ερείπια του Παλένκε, που κατά κοινή ομολογία αποτελούν ένα από τα θαύματα του Νέου Κόσμου. Κτισμένη στην εύφορη κοιλάδα της Ουσουματσίνα αυτή η εγκαταλειμμένη πόλη, γεμάτη με πυραμίδες, ναούς και ανάκτορα από ασβεστόλιθο, αποτελούσε κάποτε κέντρο ενός από τους πιο μυστηριώδεις πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής: των Μάγιας. Αν και έχουν βρεθεί ερείπια, που αποδίδονται στους Μάγιας, από το 2.600 π.Χ. εντούτοις η περίοδος της ακμής τους θεωρείται μεταξύ του 250 μ.Χ. ως το 900 μ.Χ. Εκείνη την εποχή η επιρροή των Μάγιας εκτεινόταν από το κεντρικό Μεξικό μέχρι τη Νικαράγουα, ενώ κτίστηκαν και άκμασαν μια σειρά από μεγάλες πόλεις, όπως το Παλένκε, το Τικάλ, το Σοπάν, το Σαλακμούλ κ.α., που ήταν στολισμένες με πυραμίδες και αποτελούσαν πολιτικά και θρησκευτικά κέντρα. Πριν παρακμάσουν κι εξαφανιστούν απ’ το προσκήνιο της ιστορίας οι Μάγιας είχαν προλάβει να επηρεάσουν πολιτιστικά σχεδόν όλους τους άλλους ινδιάνικους λαούς της Κεντρικής Αμερικής, ενώ άφησαν πίσω πολλά αινίγματα. Καταρχάς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί η αιτία της παρακμής και της εξαφάνισης τους –κλιματολογική αλλαγή, υπερπληθυσμός, επιδημίες, εξωτερική εισβολή, εξέγερση αγροτών; Το μεγαλύτερο ωστόσο μυστήριο που μας κληροδότησαν οι Μάγιας έχει να κάνει με την εμμονή τους στο χρόνο, με τα εντυπωσιακής ακρίβειας ημερολόγια τους και με τις προβλέψεις τους για το Τέλος του Κόσμου.
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ
Γύρω απ’ τους Μάγιας υπάρχει έντονο μυστήριο. Ήταν ένας πολιτισμός πολύ διαφορετικός από εκείνους της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας,  βασισμένος σε μια ακλόνητη ιεραρχία και σε οδυνηρές τελετουργίες που τελούσαν οι εντυπωσιακά στολισμένοι ιερείς-ηγέτες τους. Τελούσαν ανθρωποθυσίες για την εξασφάλιση της γονιμότητας και για τον εξευμενισμό των ουράνιων θεών. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως ήταν πως οι Μάγιας υπήρξαν άριστοι αστρονόμοι, οι καλύτεροι της εποχής τους. Σχεδίασαν τις πυραμίδες τους σαν τέλεια αστρολογικά ρολόγια ή σαν αστρονομικά παρατηρητήρια προσανατολισμένα σε συγκεκριμένους αστερισμούς π.χ. στις Πλειάδες. Κατέγραψαν σε λεπτομερείς χάρτες διάφορα ουράνια φαινόμενα, όπως τους κύκλους της Σελήνης και της Αφροδίτης, ενώ γνώριζαν πολύ πριν την ανακάλυψη των τηλεσκοπίων την ύπαρξη του Νεφελώματος του Ωρίωνα!
Τα λιγοστά εναπομείναντα χειρόγραφα των Μάγιας, όπως το ιερό τους ημερολόγιο (Τζολκίν), ο «Κώδικας των Μάγια» ή ο λεγόμενος «Κώδικας της Δρέσδης», παρέχουν πλούσιες πληροφορίες για την Αφροδίτη. Σ’ αυτά καταγράφονται πολλές συνοδικές φάσεις, κύκλοι και διαβάσεις της Αφροδίτης  (Wukub Kaquix) μπροστά από τον Ήλιο, ενώ γίνονται και χιλιάδες υπολογισμοί για σεληνιακές και ηλιακές εκλείψεις. Οι Μάγιας υπήρξαν εξέχοντες αστρονόμοι και γι’ αυτό επινόησαν πολύ ακριβή ημερολόγια, υπολογίζοντας το χρόνο σε 365 και κάτι μέρες και ήταν τόσο ακριβείς στους υπολογισμούς τους ώστε το ημερολόγιο τους δεν έχασε ούτε μία μέρα μέσα σε 25 αιώνες! Εκτός από τη μέτρηση των γνωστών ηλιακών και σεληνιακών κύκλων το ημερολόγιο των Μάγιας μετράει και τη σπάνια ουράνια ευθυγράμμιση του ηλιακού μας συστήματος με το κέντρο του Γαλαξία μας, κάτι που έχει σχέση με τη μετατόπιση του άξονα της Γης, που συμπληρώνει έναν πλήρη κύκλο κάθε 26.000 χρόνια (γνωστό κι ως «αστρολογικό κύκλο». Γιατί όμως οι Μάγιας είχαν μια τέτοια εμμονή με το χρόνο και τις αστρονομικές παρατηρήσεις;
ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ ΤΟ «ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»;
Οι Μάγιας πίστευαν στην κυκλική ροή του χρόνου και γι’ αυτό οι θρησκευτικές τους τελετουργίες είχαν σχέση με την περιστροφή της Γης γύρω απ’ τον Ήλιου, τους κύκλους της Σελήνης και της Αφροδίτης. Οι ιερείς τους ερμήνευαν προφητικά αυτούς τους κύκλους κι έδιναν στους πιστούς πληροφορίες για το μέλλον τους, απαιτώντας ως αντάλλαγμα ανθρωποθυσίες. Οι Μάγιας πίστευαν πως ζούσαν στη λεγόμενη «Πέμπτη Εποχή του Ήλιου» και πως πριν από τη δημιουργία του σύγχρονου ανθρώπου υπήρχαν άλλες τέσσερις εποχές και ανθρώπινες φυλές, που καταστράφηκαν από μεγάλους κατακλυσμούς αφήνοντας τους ελάχιστους επιζώντες για να διηγηθούν την ιστορία τους. Σύμφωνα λοιπόν με τους Μάγιας ο τελευταίος Μεγάλος Κύκλος, δηλαδή η σύγχρονη εποχή, άρχισε στις 12 Αυγούστου του 3114 π.Χ. –κατά προσέγγιση ο χρόνος εμφάνισης των πρώτων Αιγυπτιακών ιερογλυφικών– και θα τελειώσει πολύ σύντομα, στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, όταν ο Ήλιος μας θα έρθει σε ευθυγράμμιση με τον ισημερινό του Γαλαξία. Τότε, σύμφωνα με τους Μάγιας, θα έρθει και το Τέλος του (Πέμπτου) Κόσμου μας με τρομερούς σεισμούς και κατακλυσμούς. Σύμφωνα με τις προφητείες των  Μάγιας το Τέλος θα έρθει όταν η Αφροδίτη περάσει μπροστά απ’ το πρόσωπο του Ήλιου. Τότε στη Γη θα συμβούν κατακλυσμοί, πόλεμοι, μαζικές καταστροφές, πείνα, επιδημίες και γενικά κοσμοϊστορικές μεταβολές, που θα αλλάξουν τη ζωή της ανθρωπότητας πάνω στον πλανήτη, αλλά και τον πλανήτη τον ίδιο!
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γραφτεί δεκάδες βιβλία για να ερμηνεύσουν τα ημερολόγια και τις προφητείες των Μάγιας, ειδικά για το επικείμενο «Τέλος του Κόσμου» το 2012. Καθώς αυτή η μοιραία χρονιά πλησιάζει και τα «ξυπνητήρια» μας είναι έτοιμα να κτυπήσουν, εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο ανησυχούν και είναι αγωνιωδώς περίεργοι να μάθουν αν οι προφητείες των Μάγιας τελικά επαληθευτούν. Στην αρχή τη σκυτάλη της ερμηνείας των προφητειών των Μάγιας κατείχαν οι λεγόμενοι «μεταφυσικοί» και οι αυτόκλητοι «ερευνητές». Πλέον όμως τη σκυτάλη έχουν πάρει και οι επιστήμονες οι οποίοι προσπαθούν να βρουν κάποια «λογική εξήγηση» πίσω από την πιθανότητα ενός επερχόμενου Τέλους του Κόσμου το 2012. Ορισμένοι απ’ αυτούς θεωρούν πως το Τέλος του Κόσμου συμπίπτει είτε με την επικείμενη έξαρση των Ηλιακών Κηλίδων είτε με τη μετατόπιση των μαγνητικών πόλων, που ίσως συμβεί το 2012. Κανείς όμως δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα.
Οι Μάγιας, παρότι πρωτόγονοι και χωρίς να διαθέτουν την προηγμένη τεχνολογία μας, φαίνεται πως είχαν βρει τρόπους ν’ αντλούν πληροφορίες με πιο άμεσους και «βιολογικούς» τρόπους. Ήταν προικισμένοι με ξεχασμένες ιδιότητες, συχνές στους «πρωτόγονους» λαούς. Ήταν προικισμένοι με ψυχικές, ψιονικές και παραψυχολογικές ικανότητες, που μόλις πρόσφατα η Επιστήμη άρχισε να παραδέχεται την ύπαρξή τους. Σύμφωνα με μια άποψη οι Μάγιας, όπως και οι Αμπορίτζιναλς της Αυστραλίας, χρησιμοποιούσαν ενεργά το συνειδητό ονείρεμα και την αστρική προβολή για να κατανοήσουν το παρόν και να προβλέψουν το μέλλον. Οι ιερείς τους ανέπτυξαν τεχνικές οραματισμού και προβολής της συνείδησής τους ώστε να «κατεβάζουν» άμεσα πληροφορίες από τα περίφημα «Ακασικά Αρχεία», δηλαδή απ’ το αιθερικό πεδίο ή το από το πληροφοριακά διαμορφωμένο κβαντικό πεδίο, όπου βρίσκονται καταγεγραμμένες όλες οι πληροφορίες του Σύμπαντός μας. Απ’ εκεί άραγε πηγάζουν και οι προφητείες τους για το «Τέλος του Κόσμου» το 2012; Αν είναι έτσι ποιες είναι οι πραγματικές πιθανότητες να καταστραφεί τόσο σύντομα ο κόσμος μας;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Ο κόσμος μας δεν είναι κάτι το στατικό και το αιώνιο. Αλλάζει συνεχώς, καταστρέφεται κι αναδημιουργείται. Η ίδια η ζωή είναι αποτέλεσμα κοσμικών καταστροφών που παρήγαγαν ισχυρές ηλεκτροχημικές αντιδράσεις και βασίζεται σε χημικά στοιχεία που ήρθαν από αλλού μέσω κομητών, αστεροειδών και άλλων ουράνιων σωμάτων. Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι υποπροϊόν κοσμικής καταστροφής με την έννοια ότι δεν θα εμφανιζόταν ποτέ αν ένας κομήτης δεν είχε προκαλέσει την μαζική εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια. Εφόσον ένας κομήτης εξολόθρευσε τους κυρίαρχους δεινόσαυρους τα θηλαστικά είχαν την ευκαιρία να γίνουν οι πρωταγωνιστές της εξέλιξης κι έτσι το ανθρώπινο είδος είχε το χρόνο να εξελιχθεί και να φθάσει τελικά στο σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Μετά την καταστροφή η εποχή των γιγαντιαίων δεινοσαύρων είχε παρέλθει ανεπιστρεπτί και τα θηλαστικά δεν είχαν να επιδείξουν κάποιον σοβαρό ανταγωνιστή. Οι πρόγονοι του ανθρώπου εμφανίστηκαν ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Αν οι άνθρωποι είχαν εμφανιστεί 60 εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα θα ήταν απλώς κυνήγι για τους μονίμως πεινασμένους δεινόσαυρους. Αν είχαν εμφανιστεί λίγο αργότερα τότε ίσως κάποιο άλλο πρωτεύον θηλαστικό να προλάβαινε να γίνει ο πρωταγωνιστής της εξέλιξης στη Γη… Δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα αν στον πλανήτη μας δεν είχαν συμβεί κοσμικές καταστροφές τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή…
Παρόμοιες κοσμικές καταστροφές θα συμβούν και στο μέλλον μας και καλά θα κάνουμε να προετοιμαζόμαστε για να εγκαταλείψουμε κάποτε το λίκνο μας, τον πλανήτη Γη, και να γίνουμε διαστημικό είδος. Αλλά για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να ξεπεράσουμε το «σκόπελο» του 2012. Τι όμως έχει πιθανότητα να συμβεί το 2012, ώστε να συμπίπτει με τις προφητείες των Μάγιας για το «Τέλος του Κόσμου»;
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
Καταρχάς, αν αποκλείσουμε την πιθανότητα πρόσκρουσης κάποιου μετεωρίτη, τότε θα πρέπει να στρέψουμε τις υποψίες μας σ’ ένα πολύ κοντινό μας ουράνιο σώμα, το οποίο χαρίζει ζωή στον πλανήτη μας: στον Ήλιο. Ο Ήλιος, το πιο κοντινό σε μας άστρο, είναι στην ουσία ένας πελώριος αντιδραστήρας σύντηξης, μέσα στον οποίο τα άτομα του υδρογόνου συντήκονται και μετατρέπονται σε ήλιο, σε αναλογία τέσσερα προς ένα. Σχεδόν το σύνολο του υλικού του Ήλιου, όπως άλλωστε και των άλλων άστρων καθώς και της διαστρικής ύλης, αποτελείται από υδρογόνο και ήλιο, τα δύο ελαφρύτερα και απλούστερα στοιχεία του σύμπαντος. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αποτελούν κατά κάποιο τρόπο «περιττώματα», δηλαδή τα ιχνοστοιχεία του σύμπαντος. Οι θερμοπυρηνικές αντιδράσεις, που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του Ήλιου, εκλύουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας, οι οποίες διασκορπίζονται σ’ ολόκληρο το ηλιακό σύστημα. Το φως και η θερμότητα, που φθάνουν στον πλανήτη μας, προέρχονται από την ενέργεια που απελευθερώνουν οι αδιάκοπες αντιδράσεις σύντηξης στο εσωτερικό του Ήλιου. Όμως ο Ήλιος μας κάθε άλλο παρά σταθερός είναι.
Έχει παρατηρηθεί εδώ και αιώνες πως ο Ήλιος αλλάζει τη «συμπεριφορά» του συχνά. Συγκεκριμένα κάθε 11 με 12 χρόνια ο Ήλιος αναστρέφει τους μαγνητικούς του πόλους (ο μαγνητικός βορράς γίνεται νότος και τ’ αντίστροφο) και το αποτέλεσμα είναι μια έξαρση των ηλιακών κηλίδων, η οποία επηρεάζει το κοντινό περιβάλλον του και φυσικά τη Γη. Αυτή η έντονη ηλιακή δραστηριότητα προκαλεί τον λεγόμενο «ηλιακό άνεμο» –μια καταιγίδα ηλιακών σωματιδίων και ακτινοβολίας– που βομβαρδίζει και διαταράσσει το μαγνητικό πεδίο της Γης και όχι μόνο. Σύμφωνα με τον Μαουσούμι Ντικπάτι του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών του Κολοράντο «ο επόμενος κύκλος θα είναι 30-50% ισχυρότερος από τον προηγούμενο…»
Εκτός απ’ το πανέμορφο Βόρειο Σέλας η έντονη ηλιακή δραστηριότητα, όπως αυτή που προβλέπεται να εμφανιστεί το 2012, μπορεί να επηρεάσει τους δορυφόρους, τις επικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά όργανα, τα δίκτυα διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά ακόμη και την ανθρώπινη συμπεριφορά αυξάνοντας την ταραχή και την ευερεθιστότητα των ανθρώπων! Συγκεκριμένα η έντονη ηλιακή δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει απροειδοποίητα –φτάνει στη Γη μέσα σε μόλις μισή ώρα– μαγνητικές καταιγίδες με εκπομπές σφαιρών πλάσματος μεγάλης ενεργειακής ισχύος, που αν κτυπήσουν τον πλανήτη μας μπορούν να θέσουν εκτός λειτουργίας μεγάλο μέρος του παγκόσμιου ηλεκτρικού δικτύου, αχρηστεύοντας τηλεπικοινωνίες, σταθμούς ενέργειας, καταστρέφοντας δίκτυα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ρίχνοντας αεροπλάνα, συσκοτίζοντας πόλεις και νοσοκομεία κι εξαφανίζοντας… καταθέσεις, με δυό λόγια προκαλώντας ζημιές που θα οδηγούσαν τον πολιτισμό μας στην προβιομηχανική εποχή…
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΩΝ
Η άλλη αξιοσημείωτη πιθανότητα καταστροφής το 2012 είναι μια ενδεχόμενη αναστροφή του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη μας. Ως γνωστόν το μαγνητικό πεδίο της Γης δεν είναι κάτι το σταθερό. Τα γεωλογικά αρχεία της Γης έχουν δείξει πως οι δραματικές μεταβολές του μαγνητικού πεδίου είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στην ιστορία του πλανήτη μας. Υπολογίζεται πως έχουν συμβεί ήδη 171 φορές στα προηγούμενα 76 εκατομμύρια χρόνια αντιστροφές του μαγνητικού πεδίου της Γης και τουλάχιστον οι 14 από αυτές έλαβαν χώρα τα προηγούμενα 4,5 εκατομμύρια χρόνια, δηλαδή κατά την περίοδο της εμφάνισης και εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Το πότε θα συμβεί η επόμενη αναστροφή των μαγνητικών πόλων δεν το ξέρουμε, αλλά το γεγονός ότι έχει ήδη «καθυστερήσει» και ότι ο πλανήτης μας είναι «ώριμος» για κάτι τέτοιο μας γεμίζει ανησυχία. Δεν υπάρχουν ωστόσο τα σημάδια ή συμπτώματα που να υποδεικνύουν μια επερχόμενη αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου. Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν πως βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια μιας επικείμενης μετατόπισης. Είναι γεγονός ωστόσο πως το μαγνητικό πεδίο της Γης σταδιακά «καταρρέει». Ήδη είναι 38% πιο χαμηλό σε σύγκριση με την ισχύ που είχε πριν από 2.000 χρόνια, ενώ μόνο κατά τον τελευταίο αιώνα ο μαγνητισμός του πλανήτη μας έχει απολέσει το 7% της ισχύος του. Υπάρχουν ενδείξεις πως η μετατόπιση του μαγνητικού πεδίου είναι κάτι που συνέβη πολύ γρήγορα κατά το παρελθόν και πως η εξασθένιση του μαγνητικού πεδίου, που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί το προανάκρουσμα για τη δραστική αντιστροφή των μαγνητικών πόλων. Αλλά κι αυτό δεν είναι κάτι βέβαιο ότι θα συμβεί το 2012. Μπορεί κάλλιστα αυτή η χρονιά –αν εν τέλει αποτελεί κάποιο σημαντικό ορόσημο– να είναι ένα «άνοιγμα ευκαιρίας», μια μετατόπιση της ανθρώπινης συνείδησης, ένα σημείο αλλαγής της ανθρώπινης συνειδητότητας προς ένα πιο ανώτερο στάδιο εξέλιξης.
Το 2012 θα ζουν στο πλανήτη μας επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι –επτά φορές περισσότεροι απ’ όσους ζούσαν την εποχή του Ναπολέοντα. Σύντομα θα μάθουμε αν αυτή η κομβική χρονιά θα είναι γι’ αυτούς ένα Τέλος ή απλά μία νέα Αρχή…
Το διαβάσαμε από το: 21.12.2012 – ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» http://thesecretrealtruth.blogspot.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων