728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

19/6/14

Θεσμοθετημένες Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας σε όλη την Ελλάδα

Πέμπτη, Ιουνίου 19, 2014
επιμέλεια Κική Τσεκούρα, medlabnews.gr
ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΠΤΑ (37) ΜΟΝΑΔΕΣ
Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής ΝόσουΟι θεσμοθετημένες Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας σε όλη την Ελλάδα είναι συνολικά τριάντα  επτά (37). Εννοείται ότι αναφερόμαστε στις θεσμοθετημένες Μονάδες που καταγράφονται στους Οργανισμούς των νοσοκομείων όλης της χώρας, μετά και την τελευταία αναθεώρηση τους που έγινε με τελικό χρονικό όριο τον Δεκέμβριο 2012. (Σημείωση: ήταν τόση η βιασύνη του υπουργείου Υγείας για να εκπληρώσει τις επιταγές της τροϊκας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών και θέσεων γιατρών, που έχουν γίνει εξωφρενικά λάθη όπως π.χ. την “εξαφάνιση” της μίας από τις δύο Μονάδες του νοσοκομείου “Αγία Σοφία” των Αθηνών με 340 πάσχοντες).
Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γίνει μια αναδιάρθρωση των Μονάδων μας και να γίνουν κάποιες ανακατατάξεις, αλλά που μυαλό για τέτοιες διορθώσεις όταν το κύριο μέλημα των κυβερνώντων μας είναι να διώξουν γιατρούς για να μειωθεί το ...κόστος της υγείας. Έτσι, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να διώξουν την υγεία από την πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας μας, με εκατομμύρια ανασφάλιστους που δεν έχουν δικαίωμα σε οποιαδήποτε ιατρική ή άλλη παροχή. Αν αυτό δεν είναι έγκλημα κατά του ελληνικού πληθυσμού τότε έχουν χάσει την αξία τους οι λέξεις και οι έννοιες.
Τα σημειώνουμε τα παραπάνω γιατί οι Μονάδες μας είναι υποστελεχωμένες από γιατρούς και με την αναλογία πέντε αποχωρήσεις μία πρόληψη, δεν υπάρχει περίπτωση να διοριστούν γιατροί εκεί που υπάρχει ανάγκη. Η έλλειψη γιατρών παρατηρείται ιδιαίτερα στις Μονάδες της Αττικής, μια και σύντομα θα υπάρξουν αποχωρήσεις γιατρών που θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Στην επαρχία είναι καλύτερα από αυτή την άποψη, πιθανότατα γιατί οι τοπικές κοινωνίες ασκούν μεγαλύτερη πίεση και το κυριότερο βρίσκουν καλύτερη ανταπόκριση από την πολιτική και κομματική μηχανή.
Το σημαντικό είναι ότι και στους νέους οργανισμούς των νοσοκομείων, οι Μονάδες μας παραμένουν στη θέση τους στα νοσοκομεία της χώρας. Χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός της διάλυσης της Μονάδας “Δρακοπούλειο” που ήταν και το χειρότερο πλήγμα εναντίον όλων μας, έστω και αν δεν το κατάλαβαν έτσι όλοι.
Ευτυχώς, λοιπόν, έχουμε 37 Μονάδες σε όλη τη χώρα.
ΜΟΝΑΔΕΣ/Υ.ΠΕ.1η Υ.ΠΕ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τέσσερις (4) Μονάδες
2η Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ Τρεις (3) Μονάδες
3η Υ.ΠΕ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δεν έχει Μονάδες
4η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Επτά (7) Μονάδες
5η Υ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Οκτώ (8) Μονάδες
6η Υ.ΠΕ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ  ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δώδεκα (12) Μονάδες
7η Υ.ΠΕ. ΚΡΗΤΗΣΤρεις (3) Μονάδες
Η καταγραφή και έρευνα για τις Μονάδων μας ξεκίνησε από το περιοδικό “ΚΙΝΗΣΗ Εθελοντών” το 2004 αναπληρώνοντας το κενό και την αδιαφορία της επίσημης πολιτείας. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει μια καταγραφή των γιατρών και των νοσηλευτών των Μονάδων και κυρίως η επαγγελματική τους σύνδεση με το ΕΣΥ, μια και πολλοί γιατροί στις Μονάδες μας είναι με συμβάσεις και δεν ξέρουν αν θα γίνει ανανέωση.
Από την άλλη μεριά, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας έγινε μαι καταγραφή των πασχόντων όλης της χώρας και έτσι μάθαμε ότι είμαστε : 2.485 πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και 1.080 πάσχοντες από Δρεπανοκυτταρική Νόσο, χωρίς να παραγνωρίζουμε και τους 765 πάσχοντες από Ενδιάμεση Μ.Α. και τους 178 πάσχοντες από Αιμοσφαιρινοπάθεια “Η”. Αν και πιστεύουμε ότι έχουν μείνει απ'έξω από αυτήν την καταγραφή  κάποιοι πάσχοντες που μεταγγίζονται σε διάφορα νοσοκομεία που δεν τα ανακάλυψαν στην καταγραφή.
ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
1η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ
1)Γ.Ν. “ΛΑΪΚΟ”Διατομεακό Κέντρο Μεσογειακής ΑναιμίαςΜονάδα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας
2)Γ.Ν.ΠΑΙΔΩΝ “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”-Α΄Παθολογικός Τομέας-Α΄Πανεπιστημιακή Παιδιατρική ΚλινικήΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίας (Κληρονομικές Αναιμίας)-Β΄Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίας ΕΣΥ
3)Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας
4)Γ.Ν. “Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”Β΄Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
Πάσχοντες μεταγγίζονται και παρακολουθούνται και στα εξής νοσοκομεία :
Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ “Π.&Α.ΚΥΡΙΑΚΟΥ”Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣΙΚΑ – ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣΓ.Ν. ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΓ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΗ 1η Υ.ΠΕ. έχει τα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής και τα νοσοκομεία με τις μεγαλύτερες Μονάδες μας., όπως το “Αγία Σοφία” που με τις δύο Μονάδες στο δυναμικό του μεταγγίζει και παρακολουθεί το 1/3 των πασχόντων όλης της χώρας. Μαζί με τον αριθμό των πασχόντων στις άλλες Μονάδες της Αττικής, κάτι λιγότερο από τους μισούς πάσχοντες βρίσκονται στην Αττική.Ο αριθμός των πασχόντων σε αντιστοιχία με τον αριθμό των γιατρών είναι δυσανάλογος και δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την άμεση ανάγκη διορισμού γιατρών στις Μονάδες μας. Στις Μονάδες της Αττικής υπάρχουν εκείνες με τις πιο άσχημες συνθήκες, τόσο ως προς τους χώρους (Ιπποκράτειο) αλλά και ως προς την ιατρική παρακολούθηση(Π.&Α.Κυριακού).
2η Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΝΗΣΩΝ1)Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ΄Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
2)Γ.Ν. ΡΟΔΟΥΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
3)Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ”Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής ΝόσουΠάσχοντες μεταγγίζονται και παρακολουθούνται επίσης στο νοσοκομείο :Γ.Ν. ΤΖΑΝΕΙΟΓ.Ν.ΚΩ
Η 2η Υ.ΠΕ. έχει μεγάλες Μονάδες και κυρίως οι νησιωτικές είναι και καλά οργανωμένες όπως της Ρόδου και της Μυτιλήνης. Στο “Νίκαιας” θα υπάρξει πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών σύντομα αν υπολογίσουμε και τον μεγάλο αριθμό των πασχόντων που μεταγγίζονται στη Μονάδα.
3η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΤα νοσοκομεία της 3ης Υ.ΠΕ. αφορούν την δυτική και κεντρική Μακεδονία. Δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου σε κανένα από τα νοσοκομεία της Περιφέρειας.Πάσχοντες μεταγγίζονται στα νοσοκομεία:-Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣΕνημερωτικά, υπήρχε Μονάδα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας στο Γ.Ν. Έδεσσας η οποία καταργήθηκε το 2012 με την αναμόρφωση των οργανισμών των νοσοκομείων.
4η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΘΡΑΚΗΣ
1)Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΒ΄Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
2)Γ.Ν. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
3)Γ.Ν.ΑΧΕΠΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΑ΄Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολήςτου Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
4)Γ.Ν.ΣΕΡΡΩΝΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
5)Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
6)Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
7)Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣΑ΄Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίας
Στην 4η Υ.ΠΕ. βρίσκονται τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και φυσικά οι μεγαλύτερες Μονάδες της Μακεδονίας που συγκεντρώνουν τους πάσχοντες σχεδόν όλης της βόρειας Ελλάδας για ιατρική παρακολούθηση.
Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ και Άγιος Παύλος έχουν στη δύναμη τους 315 πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και 300 πάσχοντες από Δρεπανοκυτταρική Νόσο. Ως προς τους πάσχοντες από ΔΝ να σημειώσουμε ότι όλοι από Μακεδονία και Θράκη έρχονται στη Θεσσαλονίκη για παρακολούθηση, γι' αυτό οι Μονάδες της Θράκης δεν παρακολουθούν παρά  ελάχιστους.Με την ευκαιρία να επαναλάβουμε και εδώ αυτό που γράφουμε και σε άλλες σελίδες, για την απουσία των δύο Συλλόγων, των Σερρών και της Ξάνθης, από την Ομοσπονδία μας. Οι Μονάδες στις αντίστοιχες πόλεις ιδρύθηκαν και λειτουργούν μετά από προσπάθειες των πασχόντων της κάθε πόλης και είναι ανησυχητικό το γεγονός της απουσία αυτών των Συλλόγων από την ενεργό δράση. Ευχόμαστε την γρήγορη επαναδραστηριοποίηση τους.
5η Υ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1)Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ”Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
2)Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ “ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ”Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
3)ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίας
4)Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
5)Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
6)Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
7)Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
8)Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
Η 5η Υ.ΠΕ. έχει μικρές και μεγάλες Μονάδες. Ποιός το περίμενε ότι το νοσοκομείο Λιβαδειάς έχει Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας  και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου. Μικρές Μονάδες στην 5η Υ.ΠΕ. υπάρχουν και στην Χαλκ.ίδα  και στην Λαμία ενώ μεγάλες Μονάδες έχουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τον Βόλο ενώ στην Λάρισα υπάρχουν δύο Μονάδες από μία στα δύο νοσοκομεία. Η μια από τις δύο θα πρέπει να καταργηθεί ή να ενσωματωθεί μια και είναι πλεονασμός η διοικητική, τουλάχιστον, ύπαρξη δύο Μονάδων στην πρωτεύουσα του κάμπου.
6η Υ.ΠΕ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ και ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1)ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίας
2)Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ “ΚΑΡΑΜΑΔΑΝΕΙΟ”Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας
3)Γ.Ν. ΠΥΡΓΟΥΜονάδα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
4)Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας
5)Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
6)Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
7)Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
8)ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Πανεπιστημιακή ΚλινικήΜονάδα Παιδοαιματολογίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου-Πανεπιστημιακή Αιματολογική ΚλινικήΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίας
9)Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
10)Γ.Ν. ΑΡΤΑΣΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
11)Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
12)Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣπαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
Η 6η Υ.ΠΕ. είναι η μεγαλύτερη Υγειονομική Περιφέρεια με την έννοια ότι καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, όλη την Δυτική Ελλάδα με κύριους πόλους τα δύο Πανεπιστημιακά νοσοκομεία, της Πάτρας και των Ιωαννίνων.
Δώδεκα δικές μας Μονάδες υπάρχουν σ' αυτή την περιφέρεια, με τα εξής ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:  να υπάρχουν δύο Μονάδες στα Ιωάννινα με την Μονάδα του “Χατζηκώστα” να μεταγγίζει 8 πάσχοντες και το διπλανό Πανεπιστημιακό 100 πάσχοντες. Ο αγώνας του Σπύρου Μπίτση και του Συλλόγου των Ιωαννίνων για συγχώνευση των δύο Μονάδων δεν καρποφόρησε ακόμη και τώρα που έγιναν τόσες συγχωνεύσεις Τμημάτων και Κλινικών κατ'επιταγή της τρόϊκας.Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο εξυπηρετεί τους πάσχοντες όλης της Ηπείρου και θα πρέπει η Μονάδα του να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, διεκδίκηση του τοπικού Συλλόγου επί χρόνια χωρίς ανταπόκριση από την πολιτεία.Οι δύο Μονάδες στην Πάτρα και οι δύο Μονάδες στα πολύ κοντινά νοσοκομεία του Πύργου και της Αμαλιάδας,, είναι χαρακτηριστικά δείγματα της ελληνικής πραγματικότητας και για να το αναλύσουμε θα πρέπει να αφιερώσουμε σελίδες επί σελίδων.Για την Μονάδα της Πρέβεζας έχουμε αμφιβολίες για το αν μεταγγίζει και παρακολουθεί πάσχοντες , μια και οι πληροφορίες μας είναι θολές και όχι επίσημες.Οι άλλες Μονάδες της περιφέρειας είναι από καλές έως πολύ καλές δηλαδή, οι Μονάδες της Καλαμάτας, Κορίνθου, Αγρινίου, Άρτας και Κέρκυρας.
7η Υ.ΠΕ. ΚΡΗΤΗΣ
1)Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
“ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ”Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίαςκαι Δρεπανοκυτταρικής Νόσου
2)ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-Α΄Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίας Ενηλίκων-Β΄Παθολογικός ΤομέαςΜονάδα Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων
3)Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝΠαθολογικός ΤομέαςΜονάδα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας
Η 7η Υ.ΠΕ. έχει ουσιαστικά δύο Μονάδες, στο Ηράκλειο και τα Χανιά, αν και στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου υπάρχουν αντίστοιχα δύο Μονάδες.. Οι δύο Μονάδες, στα Χανιά και το Ηράκλειο, είναι άριστες και στελεχωμένες με ικανό αριθμό γιατρών και με πολύ καλούς χώρους ανάλογα με τον αριθμό των πασχόντων που παρακολουθούν. 

ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ                                                                  
Στο ΦΕΚ 2267/Β/28-11-2007 καταγράφεται η υπουργική απόφαση που καθορίζει το “Θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου”.
Το ότι υπάρχει ένα “Θεσμικό Πλαίσιο” είναι θετικό γεγονός. Ότι δεν έχει εφαρμοστεί στο παραμικρό, είναι το αρνητικό γεγονός. Που επιβεβαιώνει την άποψη μας ότι καθορίστηκε το “Πλαίσιο” και δημοσιεύτηκε του σε ΦΕΚ, απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Πηγή kinisinet.gr
Διαβάστε επίσης

8 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας). Πώς μεταδίδεται; Μύθοι και Αλήθειες.

Αναιμία ηλικιωμένων και χρόνιας νόσου. Συμπτώματα και τρόπος αντιμετώπισης.

Έχετε αναιμία; Βάλτε μέλι στην διατροφή σας.

Σιδηροπενική αναιμία: τι είναι, που οφείλεται, τι προκαλεί, ποιοι κινδυνεύουν, πώς γίνεται η διάγνωση.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Θεσμοθετημένες Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας σε όλη την Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides