Τροφές που καίνε λίπος και ξεφουσκώνουν το σωσίβιο της κοιλιάς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τροφές που καίνε λίπος και ξεφουσκώνουν το σωσίβιο της κοιλιάς

Υπάρχουν τρόφιμα, των οποίων οι θερμίδες που προσφέρουν στον οργανισμό μας είναι ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ από τις θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να τις χωνέψει!
της Θάλειας Γούτου, κοσμετολόγου, medlabnews.gr iatrikanea

Το πάχος της κοιλιάς είναι κάτι που απασχολεί έντονα τις γυναίκες στα 50 τους, καθώς το λίπος συσσωρεύεται σε αυτή την περιοχή και ως εκ τούτου, ενοχλεί αρκετά τις γυναίκες και είναι δύσκολο να φύγει. 
Το άγχος και η καθιστική ζωή όμως ευνοούν την συγκέντρωση λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα όλο και νεότερες γυναίκες να προσπαθούν με εξαντλητικές δίαιτες να βελτιώσουν την εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής.

Υπάρχουν τρόφιμα, όσο και αν δεν το πιστεύεις, των οποίων οι θερμίδες που προσφέρουν στον οργανισμό μας είναι ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ από τις θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να τις χωνέψει!

Παράδειγμα: Μια τροφή περιέχει 100 θερμίδες. Ο οργανισμός μας όμως για να τη χωνέψει καταναλώνει 120 θερμίδες. Άρα το σύνολο των θερμίδων που θα μείνει στον οργανισμό μας από την κατανάλωση αυτού του τροφίμου είναι 100 – 120 = -20 θερμίδες! Έχουμε χάσει λοιπόν 20 θερμίδες από αυτό το τρόφιμο! Δεν είναι καταπληκτικό; 



Υπάρχουν τροφές όμως που μπορούν να σας βοηθήσουν να «κάψετε» το λίπος:

1. Αβοκάντο : έχει δύο θρεπτικά συστατικά που αποτελούν το κλειδί για τη μείωση του λίπους της κοιλιάς: φυτικές ίνες που μειώνουν την πείνα 11 έως 17 γραμμάρια ανά αβοκάντο και

μονοακόρεστα λιπαρά , τα οποία μελέτες έχουν δείξει ότι στην μειώνουν τοπικά το λίπος της κοιλιάς!

2. Φυστικοβούτυρο: Εντάξει , δεν είναι μόνο το φυστικοβούτυρο , αλλά όλοι οι σπόροι και ξηροί καρποί και κυρίως: Τα φιστίκια , τα καρύδια , τα αμύγδαλα, σπόροι κολοκύθας , ηλιόσποροι , και λιναρόσπορος. Θα σας κρατήσουν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι γεμάτοι με λίπη και μέταλλα που καίνε το κοιλιακό λίπος.

3. «Καλά» έλαια, όπως το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας στην πραγματικότητα βοηθάει να κάψετε το λίπος, παρέχοντας υγιεινά έλαια που χρειάζεται το σώμα σας να κάψει λίπος.

4. Λαχανικά, όπως το μπρόκολο , το κουνουπίδι , το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών , περιέχουν ειδικά φυτοθρεπτικά συστατικά , όπως ινδόλη - 3 - καρβινόλη (I3C) , τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους της κοιλιάς.

5. Αυγά: είναι θρεπτικά και γεμάτα με πρωτεΐνες που βοηθούν στην καύση του κοιλιακού λίπους, βιταμίνες Β6 , Β12 , Α, D , E και Κ , ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο , ψευδάργυρο , και ωμέγα -3 λιπαρά οξέα . Επίσης σας χορταίνουν για περισσότερη ώρα. Επιλέξτε τα αυγά από κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, για να πάρετε περισσότερες θρεπτικές ουσίες.

6. Μαύρη σοκολάτα: είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, σχεδόν οκτώ φορές περισσότερο από τις φράουλες και περιέχει διεγερτικά που μπορεί να έχουν θετική επίδραση στην καύση του λίπους, όπως θεοβρωμίνη και καφεΐνη . Περιέχει επίσης ελαϊκό οξύ , το οποίο είναι ένα μονοακόρεστο λίπος. Επιλέξτε τo 78 % ή και περισσότερο κακάο, για καλύτερα αποτελέσματα.

7. Βρώμη: Γεμάτη φυτικές ίνες και πάντα ολικής αλέσεως. Αποφύγετε την επεξεργασμένη βρώμη, που συνήθως έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Προσθέστε κανέλα, μερικά καρύδια, μούρα και μια φυσική γλυκαντική ουσία για γεύση.

8. Πράσινο Τσάι: Δεν έχει μόνο να περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει το πράσινο τσάι με αυξημένη καύση του λίπους, καθώς και μια έκθεση στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, που βρήκε εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ενίσχυσε την διάρκεια της ημέρας μεταβολισμό των θεμάτων δοκιμής από 35-43 %.

9. Φασόλια: Όλα τα είδη έχουν 6 ή περισσότερα γραμμάρια φυτικών ινών ανά ½ φλιτζάνι. Οι φυτικές ίνες καθαρίζουν το σώμα από «τοξικά απόβλητα» και έτσι μειώνεται η διόγκωση της κοιλιάς.

10. Μούρα: είναι οι φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα πλούσια σε φυτικές ίνες, η οποίες επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης και είναι γεμάτα βιταμίνες που μπορούν να καταπολεμήσουν τη λιγούρα . Σημείωση: οι λιγούρες μπορεί να προέρχονται από έλλειψη βιταμινών .

11. Κανέλα: Οι ερευνητές έχουν βρει ότι η κανέλα περιέχει έναν τύπο αντιοξειδωτικού που αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και βοηθά αποτελεσματικά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα με λίγα λόγια: θα αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στην κοιλιά.

12. Πιπεριές τσίλι: Μελέτες έχουν δείξει ότι το δραστικό συστατικό στις πιπεριές τσίλι (και στη σκόνη), που ονομάζεται καψαϊκίνη, αυξάνει την καύση θερμίδων , σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που μειώνει την αποθήκευση λίπους και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

13. Γιαούρτι : Τα επιδόρπια γιαουρτιού δεν κάνουν καλό στην κοιλιά σας. Ωστόσο, παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε προβιοτικά που πολεμούν τη διόγκωση της κοιλιάς.

14. Θαλασσινά: Όταν συμπεριλαμβάνονται σε μία δίαιτα, έχουν ως αποτέλεσμα μικρότερη μέση. Τα θαλασσινά περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά που αποτρέπουν το λίπος στην κοιλιά. Σολομός-τόνος: Πρόκειται για ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, που ενισχύουν το μεταβολισμό.


15. Γαλοπούλα: όχι μόνο το κρέας γαλοπούλας (άσπρο κατά προτίμηση), αλλά κάθε άπαχο κρέας, είναι μια καλή βοήθεια στην καύση του κοιλιακού λίπους. Για παράδειγμα, άγριος σολομός , κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής και κυρίως μοσχάρια που τρέφονται με χόρτο, διότι περιέχει φυσικό CLA - ένα λίπος που οι μελέτες έχουν όντως αποδείξει ότι καίει το λίπος. 


16. Μήλα: Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Σε μία μελέτη Πανεπιστημίου της Βραζιλίας, φαίνεται πως άτομα που έτρωγαν 3 μήλα, ενώ ήταν σε δίαιτα, έχασαν περισσότερο βάρος από όσους δεν έτρωγαν μήλα. Το μήλο περιέχει πηκτίνη, βιταμίνη C, βήτα-καροτένιο, φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες


17. Καρπούζι: Σε μελέτη του University of Kentucky, βρέθηκε πως το καρπούζι επιδρά στον σχηματισμό αρτηριακής πλάκας και στην ανάπτυξη λίπους στην κοιλιακή χώρα.


18. Ντομάτες: Μία μεγάλη ντομάτα περιέχει μόνο 33 θερμίδες. Ένα συστατικό της ντομάτας το 9-oxo-ODA, επηρεάζει το ποσοστό λιπιδίων στο αίμα.


19. Ξηροί καρποί: Κρατάνε την κοιλιά σας λεπτή, καθώς σας κρατάνε χορτασμένη για πολύ ώρα. Η κατανάλωση 10 αμυγδάλων την ημέρα είναι αρκετά για να περιορίσουν το αίσθημα της πείνας.


20. Βύσσινα – κεράσια: Η κατανάλωση τους μειώνει τα συμπτώματα καρδιακών παθήσεων και μεταβολικού συνδρόμου. Ως μεταβολικό σύνδρομο εννοείται μία ομάδα συμπτωμάτων που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και κοιλιακού λίπους.  Επίσης, περιέχουν αντιοξειδωτικά.


21. Σέλινο: Περιέχει μόλις 8 θερμίδες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ασβέστιο, ενώ μπορεί να καταναλωθεί και ωμό. Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού σέλερι πριν το φαγητό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.


Διαβάστε επίσης

Αδυνάτισε τρώγοντας! Το ξέρεις ότι υπάρχουν τροφές που αντί να σε παχαίνουν σε αδυνατίζουν;


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων