17ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, στο Πολεμικό Μουσείο, από 8 έως 11 Οκτωβρίου 2015 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

17ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, στο Πολεμικό Μουσείο, από 8 έως 11 Οκτωβρίου 2015

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (Π.Ε.Φ.) διοργανώνει το 17ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Πολεμικό Μουσείο, από 8 έως 11 Οκτωβρίου 2015.
Το συνέδριο της Π.Ε.Φ. πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια, , και αποτελεί πλέον καθιερωμένο θεσμό  της επιστημονικής κοινότητας. Για δεύτερη συνεχή φορά, θα διεξαχθεί παράλληλα με την 3η Πανελλήνια συνάντηση μεταπτυχιακών φοιτητών στις Φαρμακευτικές επιστήμες.
Η θεματολογία του συνεδρίου αφορά σε τρείς βασικούς άξονες «Φάρμακο, Καλλυντικό, Συμπλήρωμα Διατροφής». 
Η Ελληνική επιστημονική κοινότητα αλλά και η Ελληνική βιομηχανία δραστηριοποιούνται έντονα στα συγκεκριμένα πεδία, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας.
Ένα άλλο θέμα το οποίο θα αναδειχθεί στο συνέδριο, είναι ο ρόλος της έρευνας στην ανάπτυξη της χώρας, και κυρίως η διασύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία. 
Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας, θα γίνει προσπάθεια προσέγγισης των αναγκών της βιομηχανίας και θα εξεταστούν οι δυνατότητες συμμετοχής και προσφοράς εκ μέρους της Ακαδημαϊκής κοινότητας. 
Δεδομένου ότι το ερευνητικό δυναμικό της χώρας μας είναι πολύ υψηλού επιπέδου, με την κατάλληλη υποστήριξη από την πολιτεία μπορεί να αποτελέσει σημαντική επένδυση για την ανάπτυξη της χώρας μας. 
Επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παρεχόμενη φαρμακευτική εκπαίδευση από τα τρία Φαρμακευτικά Τμήματα, και θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων διεθνών αξιολογήσεων των τριών Τμημάτων. Θα προσεγγισθεί επίσης το θέμα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τόσο για το φαρμακοποιό της βιομηχανίας όσο και το φαρμακοποιό του φαρμακείου.
Το συνέδριο απευθύνεται στο σύνολο των Φαρμακοποιών της χώρας. 
Πρόεδρος Συνεδρίου
Καθηγητής Λέανδρος Αλέξιος Σκαλτσούνης

Πρόεδρος Τμήματος Φαρμακευτικής Ε.Κ.Π.Α.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων