Τα εισιτήρια και άλλα τα αυξάνουν αλλά τις ιατρικές εξετάσεις τις μείωσαν. Επιβάλλεται αποκατάσταση της στρέβλωσης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα εισιτήρια και άλλα τα αυξάνουν αλλά τις ιατρικές εξετάσεις τις μείωσαν. Επιβάλλεται αποκατάσταση της στρέβλωσης

από την περασμένη εβδομάδα και παρόλο που ο υπουργός, όπως υποσχόταν στους εργαστηριακούς γιατρούς, ότι δεν θα εφαρμόσει τις νέες τιμές των εξετάσεων, επιβλήθηκε η για πολλοστή φορά μείωση κατά 43% των τιμών των ιατρικών εξετάσεων.

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, medlabnews.gr
Χθες για άλλη μια φορά αυξήθηκαν τα εισιτήρια των Αστικών συγκοινωνιών κατά 16% επιβαρύνοντας την τσέπη του πολίτη που κινήται με αυτές. Ενδιαφέρον έχει ότι αυτό συνέβει παρόλο, που τα καύσιμα πέφτουν καθημερινά και έχουν διεθνώς οι τιμές του πετρελαίου καταβαραθρωθεί.
Όμως από την περασμένη εβδομάδα και παρόλο που ο υπουργός, όπως υποσχόταν στους εργαστηριακούς γιατρούς, ότι δεν θα εφαρμόσει τις νέες τιμές των εξετάσεων, επιβλήθηκε η για πολλοστή φορά μείωση κατά 43% των τιμών των ιατρικών εξετάσεων. 
Την περασμένη εβδομάδα επεβλήθηκαν και άλλες αυξήσεις σε διαφορά τιμολόγια επιβαρύνοντας την τσέπη του πολίτη ιδιαίτερα πολύ. Έρχεται το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό με πρόσθετες επιβαρύνσεις ενώ οι τιμές μειώνονται κατά 43% με βάση τα επισημα τιμολόγια του 1991.
Μετά από όλα αυτά τα δεδομένα και με βάση παλαιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την υπ'αριθμ 3619/2008 που επέβαλε στην Διοίκηση αύξηση των τιμών των ιατρικών εξετάσεων για τον λόγο ότι έχουν μεταβληθεί ουσιωδώς οι πραγματικές συνθήκες, σημαντικός παράγοντας των οποίων είναι και το κόστος ζωής. Μάλιστα με την υπ. αριθμό 94/2010 επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβολή προστίμου στην Διοίκηση, επειδή δεν εφάρμοσε την προηγούμενη απόφαση. Αντί λοιπόν το Υπουργείο αποκαταστήσει τις τιμές των ιατρικών εξετάσεων προχώρησε με διάφορες μεθοδεύσεις σε μειώσεις των τιμών, με την τελευταία που ευτελίζει τις τιμές ιατρικών πράξεων και βάζει ταφόπλακα σε πολλά ιατρικά εργαστήρια.

Άρα μετά από τις νέες μεταβολές των τιμολογίων και των εισητηρίων, επιβάλλεται από τους γιατρούς να προσφύγουν και να διεκδικήσουν αυξήσεις τιμές των ιατρικών εξετάσεων, όπως είχε γίνει και παλαιότερα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων