Το Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του Ε.Κ.Π.Α. για τους Πρόσφυγες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του Ε.Κ.Π.Α. για τους Πρόσφυγες

Το τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι μάρτυρες της μεγάλης τραγωδίας που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, οι οποίοι εξωθούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν ως πρόσφυγες στην Ευρώπη μια καλύτερη τύχη. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες. Πολλά μέλη Δ.Ε.Π. μεμονωμένα, Μονάδες, Τμήματα και Σύλλογοι ανέπτυξαν τη δράση τους, έτσι ώστε να προσφέρουν ό,τι ήταν δυνατό στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.


Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Ε.Κ.Π.Α. συγκρότησε ένα παρατηρητήριο-δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς για τους πρόσφυγες. Έτσι ώστε, κεντρικά και οργανωμένα, η παρέμβαση-προσφορά του Ε.Κ.Π.Α. να είναι πιο συστηματική.

Ήδη έχουν οργανωθεί για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων Ομάδες Έργου (ΟΕ) με τα εξής αντικείμενα:

  1. ΟΕ Συλλογής Πληροφοριών, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
  2. ΟΕ Ψυχολογικής Παρέμβασης.
  3. ΟΕ Εκπαίδευσης και Αγωγής.
  4. ΟΕ Καταγραφής και Μαρτυριών Εικόνας και Λόγου.
  5. ΟΕ Ιατροφαρμακευτικής Παρέμβασης.
  6. ΟΕ Υλικοτεχνικής Στήριξης.
  7. ΟΕ Οδοντιατρικής Περίθαλψης.
  8. ΟΕ Πολιτιστικών Δράσεων
  9. ΟΕ Μεταφραστικών Υπηρεσιών.
  10. ΟΕ Διασύνδεσης με την Κυβέρνηση και τους Τοπικούς  Φορείς.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανοικτή πρόσκληση για την ενεργοποίηση περισσότερων φοιτητών και φοιτητριών, καθώς και των μελών ΔΕΠ και των διοικητικών στελεχών που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους προαναφερθέντες τομείς.


Σκοπός του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες» είναι να διευκολύνει οργανωμένες δράσεις του Ε.Κ.Π.Α. για τους πρόσφυγες στα σημεία που αυτό είναι εφικτό, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Το Παρατηρητήριο-Δίκτυο του Ε.Κ.Π.Α. για τους πρόσφυγες είναι μια συντονισμένη δράση-πρωτοβουλία στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου του Ιδρύματός μας, παράλληλα και σε άμεση σχέση με το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων