Διευκρινήσεις για την Υγειονομική κάλυψη ανασφαλίστων και αλλοδαπών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διευκρινήσεις για την Υγειονομική κάλυψη ανασφαλίστων και αλλοδαπών

του Αλέξανδρου Γιατζιδη, medlabnews.gr
Σε κοινή συνέντευξη τύπου προέβησαν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, παρεχοντας διευκρινιστηκές εξηγήσεις για την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά τους ανασφάλιστους. Η εφαρμογή της έχει ξεκινήσει από την ημέρα της δημοσίευσης στις 4 Απριλίου 2016.
Σύμφωνα λοιπον με τους Υπουργούς η απόφαση αφορά πάνω από 2.000.000 ανασφάλιστους πολίτες. Θα καλύπτονται πλέον από τα νοσοκομεία υγειονομικά οι ανασφάλιστοι και αλλοδαποί. Θα καλύπτονται από τις δημόσιες δομές οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και η νοσήλεια των ανασφαλίστων. Σύμφωνα με την πρόβλεψη που υπάρχει στη νέα ΚΥΑ, θα παρακάμπτονται οι τριμερείς επιτροπές, ενώ οι έχοντες ανάγκη θα παίρνουν δωρεάν τα φάρμακά τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, ακόμη κι αν το βιβλιάριο πρόνοιας που έχουν έχει λήξει.
Για όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ αλλοδαποί θα λαμβάνουν την κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπών. Όμως το σύστημα έκδοσης ακόμα δεν είναι έτοιμο αλλά εξετάζεται πώς θα υλοποιηθεί 
Εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας 300.000 άνθρωποι έχουν βιβλιάριο απορίας και το κόστος τους για τον προϋπολογισμό είναι 30 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς ο υπουργός Υγείας για τη χρηματοδότηση του προγράμματος που αφορά τους ανασφάλιστους, απάντησε ότι, ήδη, έχει διασφαλιστεί ένα κονδύλι επιπλέον 100 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΟΠΥΥ, ενώ για το 2016 υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση της χρηματοδότησης και στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης, τόνισε ότι αυξάνεται η ροή χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ και εξήγησε ότι αποδόθηκαν στον ΕΟΠΥΥ τα τελευταία χρόνια 3,5 δισ. ευρώ και φέτος αυτή η χρηματοδότηση αυξήθηκε κατά 500 εκατ. ευρώ.

 Η κ. Φωτίου είπε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017, στόχος είναι να μπουν 700.000 άνθρωποι στο πρόγραμμα με το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης, η δαπάνη του οποίου ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ και θα εφαρμοστεί αρχικά σε 30 δήμους της χώρας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων