Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών

Σε συνέχεια του προγράμματος εμβολιασμού παιδιών προσφύγων, ηλικίας 1 έως 15 ετών, με το εμβόλιο MMR, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ξεκίνησε από σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, να εμβολιάζει παιδιά που διαμένουν στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά και τη Ριτσώνα, με το εμβόλιο Tetravac, το οποίο προσφέρει προστασία ενάντια στις ασθένειες της διφθερίτιδας, του τετάνου, του κοκκύτη και της πολιομυελίτιδας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ε.Ε.Σ., ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από τον Ελληνικό και τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό εμβολιάζει σε καθημερινή βάση παιδιά ηλικίας 2 μηνών έως 7 ετών, έχοντας προηγουμένως πραγματοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης στους γονείς πρόσφυγες για τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου εμβολίου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης εθελοντές και μεταφραστές του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι παρέχουν την απαραίτητη γραμματειακή υποστήριξη και πληροφόρηση στη μητρική γλώσσα των φιλοξενούμενων πληθυσμών.
Στη Ριτσώνα, ο εμβολιασμός πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της ημέρας και πλαισιώνεται από εθελοντές των τριών Σωμάτων του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών Διασωστών), οι οποίοι έχουν ενεργό ρόλο σε κάθε δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Ε.Ε.Σ. στο συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας. Στον Σκαραμαγκά, η δράση εμβολιασμού θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή 21 και 22 Ιουλίου ενώ συνολικά και στα δύο προαναφερόμενα Κέντρα υπολογίζεται να εμβολιαστούν 500 περίπου παιδιά.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων