728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

17/8/16

Βασικές ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, ακόμα και σήμερα

Τετάρτη, Αυγούστου 17, 2016

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr
Οι ελλείψεις στο Γ.Ν.Σαντορίνης είναι πολύ μεγάλες Είναι χαρακτηριστικό όπως διαπιστώσαμε, ότι δεν υπάρχουν βασικές υποδομές στο νοσοκομείο. Ακόμα και σήμερα, δεν υπάρχει αναλώσιμο υλικό, δεν υπάρχει χαρτική ύλη (δεν υπάρχουν ούτε κόλλες Α4) και φυσικά λείπει και τεχνική υποδομή. Το προσωπικό έχει κληθεί, αυτές τις ημέρες, να συντάξει κατάσταση με ελλείψεις, για να γίνουν σχετικές παραγγελίες. Στο νοσοκομείο υπάρχει Οφθαλμίατρος αλλά δεν έχει βασικά μηχανήματα για να λειτουργήσει ιατρείο, υπάρχει οδοντίατρος αλλά στο οδοντιατρείο δεν υπάρχει οδοντιατρική καρέκλα. Ο αναισθησιολόγος αποσπάστηκε προσωρινά από το Αττικό νοσοκομείο και φυσικά με έναν μόνο αναισθησιολόγο δεν μπορεί να λειτουργούν τα χειρουργεία σε  ένα ολόκληρο νοσοκομείο. Γι αυτό και συνεχίζονται οι αεροδιακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Επίσης κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες έχουν απειλήσει ότι θα παραιτηθούν, όχι μόνο για την κατάσταση, αλλά γιατί από τα 800 Ευρώ μισθό που μένουν σε έναν γιατρό, θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον 600 Ευρώ για διαμονή, με αποτέλεσμα να μπαίνουν και μέσα αν βάλει κανείς και υπόλοιπα έξοδα διαβίωσης. 
Ευτυχώς ο Δήμος αποφάσισε να συμβάλει στη επιδότηση της διαμονής του προσωπικού, χωρίς όμως να είναι διευκρινισμένο για το πόσο και μέχρι πότε θα ισχύει κάτι τέτοιο. 


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για άλλη μια φορά σήμερα εξέδωσε το παρακάτω σχετικό Δελτίο Τύπου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργεί ως ακριβοπληρωμένο Κέντρο Υγείας και δεν καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής παρά τις επικοινωνιακές φιέστες του υπουργείου Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει τις σοβαρές δυσλειτουργίες του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, το οποίο -παρά τις επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης-, υπολειτουργεί και δεν μπορεί να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής. Ο ΙΣΑ έχει δεχθεί για αυτή την κατάσταση καταγγελίες τόσο από κάτοικους του νησιού όσο και από παραθεριστές από την Αθήνα που επισκέφτηκαν το νησί.
Το νοσοκομείο λειτουργεί στην πραγματικότητα ως… Κέντρο Υγείας, παρά το γεγονός ότι έχει κοστίσει στο ελληνικό κράτος εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι σήμερα παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και βασικές βιοχημικές εξετάσεις. Ενώ το μοναδικό χειρουργείο που έχει γίνει  στο νοσοκομείο είναι η αιμορροϊδεκτομή που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π.Πολάκης.
Το αποτέλεσμα είναι ότι σχεδόν καθημερινά προκύπτει ανάγκη να πραγματοποιηθούν διακομιδές ασθενών, σε νοσοκομεία της Κρήτης και της Αττικής, γεγονός που συνεπάγεται τεράστια οικονομική επιβάρυνση. Μάλιστα πολλοί ασθενείς είναι αλλοδαποί τουρίστες, για τους οποίους τις περισσότερες φορές, δεν κινούνται οι διαδικασίες ώστε να επιβαρυνθεί το κόστος ο ασφαλιστικός φορέας τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο.
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:
«Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να οργανώσει ένα αξιόπιστο σύστημα και να αξιοποιήσει στοιχειωδώς τις υπάρχουσες δομές. Το νοσοκομείο της Σαντορίνης εγκαινιάστηκε εσπευσμένα για λόγους αποκλειστικά επικοινωνιακούς χωρίς να έχει εκπονηθεί ένα πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του και έτσι σήμερα υπολειτουργεί κοστίζοντας χιλιάδες ευρώ στο κράτος. Οι νησιώτες μας έχουν ανάγκη από πολιτικές υγείας που έχουν ουσία και λύνουν προβλήματα και όχι από επικοινωνιακές φιέστες.»

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Βασικές ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, ακόμα και σήμερα Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides