Aνακλήθηκαν οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας της ΑΜΚΕ «Ίρις» (οικοτροφεία και κέντρο ημέρας) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Aνακλήθηκαν οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας της ΑΜΚΕ «Ίρις» (οικοτροφεία και κέντρο ημέρας)

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ανακλήθηκαν οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας της ΑΜΚΕ «Ίρις» (οικοτροφεία και κέντρο ημέρας) εξαιτίας σοβαρής παραβίασης των όρων αδειοδότησης αλλά και καταδίκης του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα σε 6 χρόνια κάθειρξη.
Η λειτουργία των παραπάνω μονάδων ανατέθηκε προσωρινά σε άλλους φορείς που λειτουργούν στον ίδιο τομέα ψυχικής υγείας. Την υλοποίηση της απόφασης διεκπεραίωσαν με επάρκεια και επαγγελματισμό τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα το Υπουργείο θα προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οριστική ανάθεση της λειτουργίας των μονάδων αυτών.
Διευκρινίζεται ότι η ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας του φορέα δεν θα έχει απολύτως καμία επίπτωση στους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Το Υπουργείο μελετάει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης και ελέγχου των μη κερδοσκοπικών φορέων της ψυχικής υγείας, προκειμένου να παταχθούν στην πηγή τους φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλης και διαφθοράς.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων