Ασφαλιστική ενημερότητα – βεβαίωση οφειλής από το πρώην Τ.Σ.Α.Υ. με παρακράτηση ποσού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ασφαλιστική ενημερότητα – βεβαίωση οφειλής από το πρώην Τ.Σ.Α.Υ. με παρακράτηση ποσού


Τις τελευταίες ημέρες ο Ι.Σ.Α. έχει γίνει αποδέκτης έντονων παραπόνων για το θέμα των ασφαλιστικών ενημεροτήτων – βεβαιώσεων οφειλής που εκδίδει ο Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην Τ.Σ.Α.Υ.) σε ιατρούς στις οποίες αναφέρεται το σύνολο των οφειλών, είτε βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης είτε όχι. Επειδή οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις εκδίδονται για είσπραξη χρημάτων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και επειδή αναφέρεται το σύνολο των οφειλών παρατηρείται πλέον το φαινόμενο ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να παρακρατάει  όλο το ποσό που αναφέρεται σαν οφειλή πάνω στην βεβαίωση αδιαφορώντας για τις περιπτώσεις των ιατρών που είναι ενήμεροι και τηρούν την ρύθμιση στην οποία έχουν υπαχθεί για να πληρώσουν συγκεκριμένο αριθμό δόσεων και συγκεκριμένο μηνιαίο ποσό.  
Θεωρούμε απαράδεκτο από την μεριά του πρώην Τ.Σ.Α.Υ.  να περιλαμβάνεται στην βεβαίωση οφειλής που εκδίδει για τους ιατρούς το σύνολο της ρυθμισμένης οφειλής αδιαφορώντας πρακτικά για το αν ο ιατρός είναι ενήμερος και συνεπής στην τήρηση της ρύθμισης του καθώς και για το πνεύμα της συγκεκριμένης ρύθμισης, δηλαδή συγκεκριμένος αριθμός δόσεων και συγκεκριμένο ποσό. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι η είσπραξη των χρημάτων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές παλαιότερων ετών (2010 – 2011) τις οποίες οι ιατροί τις εισπράττουν με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, άτοκα και κουρεμένες.
Δυστυχώς με αυτήν την τακτική του πρώην Τ.Σ.Α.Υ. δίνεται άλλοθι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μην αποπληρώνει τις οφειλές προς τους ιατρούς παρακρατώντας τα ποσά και να τα αποδίδει  για αποπληρωμή ρυθμισμένων οφειλών, ενώ στον νόμο αναφέρεται το ποσό των δόσεων που παρακρατείται από την στιγμή που ο οφειλέτης είναι ενήμερος στην ρύθμιση του.
Γι’ αυτούς τους λόγους τελειώνοντας  θα θέλαμε να μας ενημερώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τόσο του πρώην Τ.Σ.Α.Υ. όσο και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.   με βάση ποιους νόμους και ποιες εγκυκλίους ακολουθούν αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία και αν προβλέπεται να την αλλάξουν ώστε να σταματήσει, επιτέλους, αυτός ο εμπαιγμός του ιατρικού κόσμου. Οι ιατροί, οι οποίοι, πλέον δεν αντέχουν το βάρος των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών δεν θα ανεχτούν και την  παρακράτηση των δεδουλευμένων τους από πενταετίας και πλέον με τέτοιο απαράδεκτο και απάνθρωπο τρόπο.  
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ  ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων