Ένα σύγχρονο παραμύθι δίνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ένα σύγχρονο παραμύθι δίνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας


Ένα παραμύθι μαθαίνει τα παιδιά να κάνουν... λάθος για να μάθουν το σωστό. «Το μήνυμα είναι τα παιδιά να μάθουν να εκφράζονται, να αποτυπώνουν στο χαρτί τα συναισθήματά τους. Πρέπει να μην χάσουν το κίνητρο να γράφουν κι ας κάνουν ορθογραφικά λάθη. Το "Έχω τις λέξεις σου" τους προτρέπει να μάθουν ότι μπορούν να παίξουν με τα "σημαδάκια", που λέγονται γράμματα, να μην φοβούνται να γράψουν», εξηγεί στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπαιδευτικός του 1ο δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου, Κατερίνα Παπαγεωργίου που ενέπνευσε πριν από δυο χρόνια τους μαθητές της στην Δ' τάξη του σχολείου να συμμετάσχουν στο παραμύθι της Σοφίας Στεκουλέα.
Οι κεντρικοί ήρωες είναι η «Λέξη» και ο «Δίφθογγος» που μεγαλώνουν στην χώρα Αβουγουδουέ... Σε κάθε πάρκο αυτής της χώρας, υπάρχει κι ένα τετράγωνο πηγάδι που παραπέμπει στην εξάρτηση των σημερινών παιδιών από την τηλεόραση, τα τάμπλετ, τους υπολογιστές. Εκεί ζει ο «Ημιμάθειας» που τα ξεγελά και κλέβει τα παιχνίδια τους, για να χαθούν οι λέξεις τους και να βασιλέψει ο γιος του «Γκρίγκλις».
«Μέσα από ένα παραμύθι δείχνει η συγγραφέας πώς ζούνε τα παιδιά σήμερα, πώς αποτραβιούνται στον κόσμο τους. Είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού, αλλά και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες», λέει η κ. Παπαγεωργίου και προσθέτει: «Γράφτηκε για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά την ελληνική γλώσσα, τον πλούτο και την ιστορία της, να την ψάξουν, να την μάθουν. Να αγαπήσουν τον πολιτισμό μας».
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων