Ο θόρυβος από τα αεροπλάνα, ιδίως τα βράδια, αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο θόρυβος από τα αεροπλάνα, ιδίως τα βράδια, αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης

Η μακρόχρονη έκθεση των ανθρώπων στον θόρυβο των αεροπλάνων, ιδίως τα βράδια, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για υπέρταση και πιθανώς για καρδιακή αρρυθμία και για εγκεφαλικό. Αυτό διαπίστωσε μια νέα επιστημονική έρευνα, που έγινε κοντά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
   Οι ερευνητές από την Ελλάδα, τη Βρετανία και την Ολλανδία, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ιατρικής Στατιστικής και Επιδημιολογίας Κλέα Κατσουγιάννη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του King's College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής "Occupational and Environmental Medicine", μελέτησαν στοιχεία για 420 ανθρώπους με μέση ηλικία 67 ετών, που το 2013 ζούσαν κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπου κάθε μέρα απογειώνονται και προσγειώνονται έως 600 αεροπλάνα.
Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για κάθε δέκα παραπάνω ντεσιμπέλ θορύβου από τα αεροπλάνα τα βράδια, αυξάνεται κατά 69% ο κίνδυνος υπέρτασης ενός ανθρώπου. Επίσης, ο βραδινός θόρυβος από τα αεροπλάνα σχετίζεται με περίπου διπλάσιο κίνδυνο για καρδιακή αρρυθμία.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων