Το Βενιζέλειο «χρωστάει» στους γιατρούς 300.000 € σε εφημερίες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το Βενιζέλειο «χρωστάει» στους γιατρούς 300.000 € σε εφημερίες


Περισσότερα από 300.000 ευρώ για εφημερίες του 2012 και του 2013, οφείλει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στους εργαζομένους του.

Συγκεκριμένα το νοσοκομείο οφείλει στους εργαζομένους 127.000 € για το 2012 και 175.000 € για το 2013 ενώ υπάρχει κι ένα ποσό της τάξεως των 15.000 € από τις εφημερίες του 2017.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις καταβολής των οφειλών ενώ υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο τούς αγνοεί.

Σε σχετική επιστολή της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζελείου προς τον υπουργό Υγείας αναφέρονται:

Ένσταση για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα παρελθόντων ετών και την αναβολή άρσης της διασύνδεσης ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 κατατέθηκε το Σ/Ν για την οργάνωση και λειτουργία του γενικού συστήματος Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας μαζί με επείγουσες διατάξεις και ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου σας.

Σύμφωνα λοιπόν με την αιτιολογική έκθεση στο άρθρο 61 ρυθμίζονται χρονίζουσες οικονομικές εκκρεμότητες αναφορικά με τις εφημερίες του προσωπικού των νοσοκομείων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με εγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί. Έτσι αποδίδονται στους δικαιούχους τα οφειλόμενα ποσά για παρελθόντα έτη από τα ίδια τα έσοδα των φορέων έτους 2017.

Περαιτέρω δίδεται η δυνατότητα σε νοσοκομεία πληρωμής των οφειλών τους σε ιατρούς για πραγματοποιηθείσες, με βάση τα εγκεκριμένα προγράμματα, πρόσθετες – πέραν του ωραρίου- εφημερίες, τις οποίες δεν μπορούν να καλύψουν από τον προϋπολογισμό των πρόσθετων εφημεριών αλλά μπορούν να τις πληρώσουν με την αξιοποίηση εκ μέρους τους αδιάθετων υπολοίπων από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού, που αφορούν αποζημίωση εφημεριών ιατρικού προσωπικού.

Οι παραπάνω καταβολές αφορούν τα έτη 2014 και 2015.

Όμως με δυσαρέσκεια διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι οφειλές του 2012 και 2013 για το λοιπό προσωπικό. Σε προφορικές συζητήσεις μεταξύ μας έχουμε λάβει πολλάκις τη δέσμευση ότι τα εν λόγω ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους αλλά δυστυχώς και αδίκως για μια ακόμη φορά αγνοείται το νόμιμο μας αξίωμα.

Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν για μια ακόμη φορά ότι στο προσωπικό μας οφείλονται δεδουλευμένα παρελθόντων ετών ως εξής:
Για το έτος 2012 : 127.000 ευρώ
Για το έτος 2013: 175:000 ευρώ
Για το έτος 2017 ( από 1ο -7ο )15.000 ευρώ.

Για τις εν λόγω οφειλές είναι ενήμερη η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης με το υπ’αρ πρωτ. 2651/16.3.2015 του τμήματος Μισθοδοσίας.

Σας καλούμε λοιπόν να λάβετε υπ’ όψιν σας την ένσταση μας και να εντάξετε επιτέλους τα προαναφερθέντα ποσά στο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί, ώστε να δοθεί οριστική λύση στην αδικία εις βάρος του προσωπικού μας.

Επιπλέον σας καλούμε να εντάξετε στον παρόν νομοσχέδιο και την ειλημμένη απόφαση του Κ.Ε.Σ.Υ για άρση της διασύνδεσης των δύο Νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, για την οποία επίσης έχετε δεσμευτεί ότι θα υλοποιηθεί μέσα στο 2017.
efsyn.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων