Δύο αλκοολούχα ποτά τη μέρα πίνει ο μέσος Ευρωπαίος και κινδυνεύει από καρκίνο του εντέρου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δύο αλκοολούχα ποτά τη μέρα πίνει ο μέσος Ευρωπαίος και κινδυνεύει από καρκίνο του εντέρου

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταναλώνουν κατά μέσο όρο δύο αλκοουλούχα ποτά τη μέρα, πράγμα που αυξάνει κατά 21% τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου, πέρα από άλλους καρκίνους του πεπτικού συστήματος, προειδοποιεί νέα έκθεση της ευρωπαϊκής οργάνωσης γαστρεντερολόγων United European Gastroenterology.
Καμία χώρα στην ΕΕ δεν έχει «ελαφριά» κατανάλωση αλκοόλ (λιγότερο από ένα ποτό τη μέρα ανά κεφαλή). Η έκθεση αναφέρει ότι η μέση κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και στις 28 χώρες της ΕΕ είναι «μέτρια» (ένα έως τέσσερα ποτά τη μέτρα), ποσότητα που θεωρείται αρκετή για να αυξήσει τον κίνδυνο τόσο του καρκίνου του εντέρου όσο και του οισοφάγου.
Οι «βαρείς» πότες, που πίνουν περισσότερα από τέσσερα ποτά τη μέρα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επίσης για άλλα τρία είδη καρκίνου (του παγκρέατος, του ήπατος και του στομάχου).
Αυτοί οι πέντε καρκίνοι είναι οι πιο συχνοί πεπτικοί καρκίνοι στον κόσμο, προκαλώντας σχεδόν τρία εκατομμύρια θανάτους ετησίως και αποτελώντας πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών θανάτων από καρκίνο παγκοσμίως.
Σύμφωνα με την έκθεση, η κατανάλωση αλκοόλ στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη περιοχή του κόσμου. Πάνω από το ένα πέμπτο του ευρωπαϊκού πληθυσμού άνω των 15 ετών πίνει πολύ αλκοόλ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ευρώπη εμφανίζει το μεγαλύτερο διεθνώς ποσοστό ασθενειών και πρόωρων θανάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων