Μολυσμένα αυγά: η Ολλανδία επεκτείνει τους ελέγχους στο κρέας των πουλερικών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μολυσμένα αυγά: η Ολλανδία επεκτείνει τους ελέγχους στο κρέας των πουλερικών

Η Ολλανδία πραγματοποιεί σήμερα ελέγχους στο κρέας των πουλερικών που προέρχεται από τις μονάδες παραγωγής που έπληξε η υπόθεση των μολυσμένων αυγών για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει παρουσία του εντομοκτόνου fipronil, τοξικής ουσίας που έχει οδηγήσει στην καταστροφή εκατομμυρίων αυγών στην Ευρώπη.
«Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούμε ελέγχους στο κρέας των πουλερικών στις μονάδες εκτροφής τα αυγά των οποίων βρέθηκαν μολυσμένα για να διαπιστωθεί εάν το κρέας είναι επίσης μολυσμένο», δήλωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο) ο Τίτε Μάστενμπρεκ, εκπρόσωπος του ολλανδικού οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με την ασφάλεια των τροφίμων NVWA.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε μονάδες που παράγουν αυγά αλλά και κρέας και οι οποίες ανέρχονται σε μερικές δεκάδες, σύμφωνα με τον NVWA και τον Ολλανδικό Γεωργικό Οργανισμό (LTO).  Εάν τα τεστ βγουν αρνητικά, οι παραγωγοί αυτοί, των οποίων η παραγωγή αυγών έχει απαγορευθεί εξαιτίας της παρουσίας του fipronil,  θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην παραγωγή κρέατος, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του NVWA.
«Ο εντοπισμός των μολυσμένων αυγών ήταν η ύψιστη προτεραιότητα. Τώρα έχουμε τον χρόνο και τον χώρο για να ασχοληθούμε με το κρέας», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «προληπτικό μέτρο».
Σύμφωνα με τον LTO, η πιθανότητα εντοπισμού της τοξικής ουσίας στο κρέας είναι πολύ μικρή διότι οι συνθήκες εκτροφής των πουλερικών για την παραγωγή κρέατος είναι διαφορετικές από εκείνες των πουλερικών που εκτρέφονται για τα αυγά τους. Στην πρώτη περίπτωση τα πουλερικά δεν προσβάλλονται από το κόκκινο άκαρι ώστε να χρειάζεται η χρήση εντομοκτόνων.
 ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων