Επικαιροποίηση της δόσης παράγοντα πήξης για την αιμορροφιλία Β | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επικαιροποίηση της δόσης παράγοντα πήξης για την αιμορροφιλία Β


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας υπολογίζει ότι περίπου 28.000 άνθρωποι είναι προς το παρόν διαγνωσμένοι με αιμορροφιλία Β παγκοσμίως.
H Swedish Orphan Biovitrum AB (Sobi™) έλαβε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων - ΕΜΑ να επικαιροποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τη δοσολογία του Παράγοντα Πήξης ΙΧ eftrenonacog alfa που ενδείκνυται για τη θεραπεία και την προφύλαξη από αιμορραγία των ασθενών με αιμορροφιλία B (συγγενής έλλειψη του παράγοντα ΙΧ απαραίτητος για τη φυσιολογική πήξη του αίματος), και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Οι άνθρωποι με αιμορροφιλία Β ενδέχεται να παρουσιάσουν αιμορραγικά επεισόδια στις αρθρώσεις και τους μύες που προκαλούν πόνο, μειωμένη κινητικότητα και μη αναστρέψιμη βλάβη στις αρθρώσεις. Στις χειρότερες περιπτώσεις, αυτά τα αιμορραγικά επεισόδια μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγία οργάνων και απειλητικές για τη ζωή αιμορραγίες. Έγχυση του παράγοντα ΙΧ αναπληρώνει προσωρινά την έλλειψη παραγόντων πήξης που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας, και όταν χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο προφύλαξης, αποτρέπουν την εμφάνιση νέων αιμορραγικών επεισοδίων.
Οι πληροφορίες δοσολογίας που περιλαμβάνονται στο φύλλο οδηγιών του προϊόντος υποδεικνύουν πλέον ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν μακροχρόνια θεραπεία προφύλαξης ενάντια στην αιμορραγία και των οποίων η νόσος είναι υπό έλεγχο με δοσολογία των 100 IU/kg άπαξ κάθε 10 ημέρες, μπορούν να λαμβάνουν θεραπεία ανά διάστημα 14 ημερών ή μεγαλύτερο. "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έγκριση του νέου δοσολογικού σχήματος για το eftrenonacog alfa, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα επέκτασης της δόσης στις 14 ημέρες ή και περισσότερο ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενούς. Είμαστε αφοσιωμένοι στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με αιμορροφιλία B και θεωρούμε αυτό το γεγονός ως σημαντικό βήμα για τη μείωση της επιβάρυνσης της νόσου", δήλωσε ο Milan Zdravkovic, Chief Medical Officer και Επικεφαλής Έρευνας & Ανάπτυξης της Sobi.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων