Καταγγελία για γιατρούς που ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καταγγελία για γιατρούς που ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα

Αξιότιμε κε Πρόεδρε και σεβαστά μέλη του ΔΣ του ΙΣΘ
Tα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι οι γονείς που αντιτίθενται στον εμβολιασμό των παιδιών τους, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό εν δυνάμει απειλή για την Δημόσια Υγεία της χώρας. Πρόσφατο παράδειγμα η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων της ιλαράς στην χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη ολόκληρη, που ανάγκασε τον ΠΟΥ να πάρει σαφή θέση και να αποδώσει την επιδημική αυτή έξαρση στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της αντιεμβολιαστικής θέσης ενός μέρους του πληθυσμού της. 
Δυστυχώς όμως το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό, αφού φαίνεται ότι αρκετοί από τους συναδέλφους μας, απροκάλυπτα, χωρίς καμία επιστημονική αιδώ και τεκμηρίωση, αναρτούν άρθρα εναντίον των εμβολίων,παρασύροντας γονείς να μην κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους. Ο λόγος εξ άλλου ενός επιστήμονα γιατρού έχει πάντοτε μεγαλύτερη πειθώ, σημασία και βαρύτητα για τους γονείς, από αυτή που έχει για κάθε άλλο απλό πολίτη.
Πιστεύουμε ότι ο «κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και ότι κάτι πρέπει να γίνει, τουλάχιστον για το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, ως λειτουργοί της υγείας και της ορθής ενημέρωσης του πληθυσμού προς διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.
Κε Πρόεδρε καλούμε εσάς, όπως και όλα τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, να προστατεύσετε την Δημόσια Υγεία, να πάρετε θέση και να παρέμβετε, προκειμένου να περιοριστεί το απαράδεκτο φαινόμενο της παραφιλολογίας και της απαξίωσης των εμβολιασμών, τουλάχιστον για τους συναδέλφους ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο σας, την στιγμή μάλιστα που η χώρα μας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δαπανά πολλά εκατομμύρια ευρώ προσπαθώντας να εφαρμόσει το πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού.
Σε αναμονή της αντίδρασης από μέρους σας, παραμένουμε στην διάθεσή σας.


Με τους θερμότερους χαιρετισμούς

Κωνσταντίνος Ι. ΝταλούκαςΔ. Φούσκας
Πρόεδρος Γραμματέας

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων