Ο κύριος «Μπαλσάμικο» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο κύριος «Μπαλσάμικο»

Ο Νι Ζιντσούν διευθύνει τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής μπαλσάμικου στην κομητεία Καζούο, στη βορειοανατολική Κίνα, που φημίζεται για το μπαλσάμικό της. «Πολλοί άνθρωποι αψηφούν το τσουχτερό κρύο και έρχονται στην εταιρία μου για να αγοράσουν. Το Φεστιβάλ της Άνοιξης είναι προ των πυλών και θέλουν να φτιάξουν εορταστικά πακέτα με μπαλσάμικο για τους φίλους και τους συγγενείς», δηλώνει.
Η ιστορία παρασκευής του μπαλσάμικο στην Καζούο πηγάζει από πολύ μακριά. Πριν από 300 χρόνια ένας παρασκευής θέλοντας να ξεφύγει από την πείνα που μάστιζε τότε την επαρχία Σαανσί της βόρειας Κίνας, εγκαταστάθηκε στην Καζούο. Εκεί ξεκίνησε να παρασκευάζει μπαλσάμικο χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που είχαν στην επαρχία Σαανσί. Η ιδιαίτερη γεύση του έγινε τόσο δημοφιλής στην περιοχή ώστε το 1689 ο τοπικός κυβερνήτης το προσέφερε ως δώρο στον αυτοκράτορα Κανγκσί. Ο αυτοκράτορας το εκτίμησε ιδιαίτερα και έκτοτε το μπαλσάμικο της Καζούο έγινε σήμα κατατεθέν σε όλη την Κίνα. Κάποιοι ντόπιοι μάλιστα φτιάχνουν μπαλσάμικο στο σπίτι τους.
AΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων