Ανακοίνωση ΗΔΙΚΑ για ΑΔΔΥ (USB-TOKEN) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ανακοίνωση ΗΔΙΚΑ για ΑΔΔΥ (USB-TOKEN)

Η ΗΔΙΚΑ έχει έρθει σε συμφωνία με τον πάροχο των ψηφιακών πιστοποιητικών για παράταση της δωρεάν διάθεσης για όσες αιτήσεις κατατεθούν έως τις 12-3-2018.

Η ΗΔΙΚΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και εν όψει του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), εργάζεται στην κατεύθυνση βελτίωσης των διαδικασιών ασφαλούς πρόσβασης στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζεται η υποχρεωτική χρήση της Α.Δ.Δ.Υ. (Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής - USB token) για την είσοδο του χρήστη στα συστήματα Ηλεκτρονικής Υγείας της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, Ιατρικός Φάκελος Πρωτοβάθμιας).

Η δωρεάν διάθεση των USB token και η δημιουργία ψηφιακών πιστοποιητικών ήταν σε εξέλιξη έως τις 12-12-2017. Η ΗΔΙΚΑ έχει έρθει σε συμφωνία με τον πάροχο των ψηφιακών πιστοποιητικών για παράταση της δωρεάν διάθεσης για όσες αιτήσεις κατατεθούν έως τις 12-3-2018.

Καλούμε τους χρήστες των εφαρμογών υγείας, ιατρούς και φαρμακοποιούς, που δεν έχουν ακόμη αιτηθεί για ΑΔΔΥ, να προχωρήσουν στην αίτηση έως 12-3-2018, ακολουθώντας τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στο Portal της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (βρείτε τις οδηγίες εδώ). Παράλληλα, καλούμε τους χρήστες που έχουν παραλάβει το USB token αλλά το έχουν απολέσει ή έχουν ξεχάσει το ΡΙΝ της συσκευής, να προχωρήσουν επίσης σε αίτηση αντικατάστασης του USB token έως τις 12-3-2018.

Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με αναλυτικές οδηγίες προς τους χρήστες για δοκιμή λειτουργίας του USB token.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων