Παραμελούν την στοματική τους υγεία οι Έλληνες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παραμελούν την στοματική τους υγεία οι Έλληνες

Η στοματική υγεία των Ελλήνων επιδεινώνεται είτε από αμέλεια, είτε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καθώς οι ασθενείς επιλέγουν φθηνές και πρόχειρες αποκαταστάσεις
Η αισθητική αντιμετώπιση του χαμόγελου φαίνεται ότι απασχολεί τους Έλληνες, κυρίως των νεότερων ηλικιών, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι η λεύκανση δοντιών συνιστά οδοντιατρική πράξη και πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο.
Από την άλλη πλευρά η στοματική υγεία των Ελλήνων επιδεινώνεται είτε από αμέλεια, είτε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καθώς οι ασθενείς επιλέγουν φθηνές και πρόχειρες αποκαταστάσεις, αναφέρει στο ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Κατσίκης.

Κατάχρηση με τη λεύκανση των δοντιών
«Είναι γεγονός ότι οι νεότεροι θέλουν να διαθέτουν ωραιότερο χαμόγελο. Όμως, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι έχουν στραφεί προς τη λεύκανση. Θέλουν να έχουν κατάλευκα τα δόντια τους, ιδιαιτέρως τα μπροστινά δόντια, τα οποία χαρακτηρίζουν και το χαμόγελο. Εδώ πρέπει να πούμε ότι κάπου έχουμε κατάχρηση στη χώρα μας».
Η στοματική υγεία είναι σε κακή κατάσταση
Όπως αναφέρει ο κ. Κατσίκης, η στοματική υγεία ξεκινά από την προσχολική ηλικία. «Η μητέρα πρέπει να είναι ενημερωμένη. Μέχρι τις ηλικίες 12-14 ετών, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι μαθητές πάνε καλά με τη στοματική υγεία τους. Στις μεγάλες ηλικίες, όμως, βλέπουμε πάλι ότι η στοματική υγεία είναι σε κακή κατάσταση. 
Εκατοντάδες νοσήματα δίνουν πρώιμες εκδηλώσεις από το στόμα
Παραμελημένα στόματα, με κακή στοματική υγεία, ιδιαίτερα με περιοδοντικές παθήσεις, έχουν ενοχοποιηθεί για καρδιοπάθειες, για λοιμώξεις των νεφρών, για την επιδείνωση του διαβήτη, ακόμη και για πρόωρες αποβολές εμβρύων.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων