Μάστιγα οι αυτοκτονίες στις ΗΠΑ! 45.000 περιστατικά μόνο το 2016! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μάστιγα οι αυτοκτονίες στις ΗΠΑ! 45.000 περιστατικά μόνο το 2016!

Η αυτοκτονία είναι «ένα εντεινόμενο πρόβλημα της δημόσιας υγείας» καθώς παρουσιάσε ανησυχητικά αυξητικές τάσεις σε 44 από τις 50 Πολιτείες
Η αυτοκτονία είναι «ένα εντεινόμενο πρόβλημα της δημόσιας υγείας» καθώς παρουσιάσε ανησυχητικά αυξητικές τάσεις σε 44 από τις 50 Πολιτείες κατά την περίοδο που μελέτησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Το 2016 ήταν η δέκατη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ και σχεδόν στις μισές αυτοκτονίες (54%) οι αυτόχειρες δεν είχαν διαγνωστεί στο παρελθόν με ψυχική νόσο.

Ψάχνουν τους λόγους πίσω από τις αυτοκτονίες

Κάποιοι από τους λόγους που ώθησαν ανθρώπους να βάλουν τέλος στη ζωή τους ήταν «προβλήματα στις σχέσεις τους, η απώλεια κάποιου αγαπημένου, προβλήματα υγείας, οικονομικά, δικαστικά, η έλλειψη στέγης ή εργασίας», αναφέρεται στη μελέτη.
Οι άνθρωποι που προχωρούν στο απονενοημένο διάβημα είναι στην πλειονότητά τους άνδρες (76,8%), λευκοί (83,6%) και εκείνοι που δεν είχαν διαγνωστεί προηγουμένως με ψυχικό νόσημα έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν κάποια ανθρωποκτονία πριν αυτοκτονήσουν και οι ίδιοι.
Η μελέτη δεν διευκρινίζει αναλυτικά ποια είναι τα επαγγέλματα με τον μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας. Όμως επισημαίνει ότι το 20% των αυτόχειρων άνω των 18 ετών και χωρίς διαγνωσμένη ψυχική νόσο ήταν στρατιωτικοί ή είχαν υπηρετήσει παλαιότερα στις ένοπλες δυνάμεις.
Τη μεγαλύτερη αύξηση στις αυτοκτονίες κατέγραψε η Βόρεια Ντακότα (57%).
Τα CDC κάλεσαν τις Πολιτείες να προωθήσουν πολιτικές πρόληψης της αυτοκτονίας και να αντιμετωπίσουν τους παράγοντες που οδηγούν τους ανθρώπους σ’ αυτήν.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων