Με πιο αργούς ρυθμούς πληρώνονται τα φέσια νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Με πιο αργούς ρυθμούς πληρώνονται τα φέσια νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων

Αναλυτικότερα για την καταβολή εκκρεμών συντάξεων διατέθηκε το ποσό των 67,8 εκατ. ευρώ.
Μικρή επιτάχυνση σημειώθηκε τον Ιούλιο στη ροή αποπληρωμής των οφειλών  του κράτους προς τους ιδιώτες, αλλά για συγκυριακούς λόγους εξαιτίας των αυξημένων επιστροφών φόρων λόγω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Κατά τα άλλα, οι πληρωμές συντάξεων αλλά και οφειλών νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και ΔΕΚΟ συνεχίζουν να  γίνονται με τον "αραμπά", σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις οι ρυθμοί πληρωμών επιβραδύνονται. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το ποσό των 286,6 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε τον Ιούλιο του 2018 για πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, για εκκρεμείς επιστροφές φόρων καθώς και για την καταβολή εκκρεμών συντάξεων.
Αναλυτικότερα για την καταβολή εκκρεμών συντάξεων διατέθηκε το ποσό των 67,8 εκατ. ευρώ. Για αποπληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών φορέων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα καταβλήθηκαν 72,3 εκατ. ευρώ, ενώ για εκκρεμείς επιστροφές φόρων καταβλήθηκε το ποσό των 146,5 εκατ. ευρώ.


Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανέρχονταν τον Ιούλιο σε 1,934 δισ. ευρώ έναντι 2,018 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανέρχονταν σε 790 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο έναντι 706 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων