| MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

To Versius είναι μικρότερο, πιο ευέλικτο και πιο εύχρηστο σε σχέση με το da Vinci, σύμφωνα με την CMR Surgical

Μια βρετανική εταιρεία του Κέιμπριτζ παρουσίασε ένα νέο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής, το Versius, που θα αποτελέσει ανταγωνιστή του ρομποτικού συστήματος da Vinci, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε αρκετές χώρες (και στην Ελλάδα).

   To Versius είναι μικρότερο, πιο ευέλικτο και πιο εύχρηστο σε σχέση με το da Vinci, σύμφωνα με την CMR Surgical που το σχεδίασε και το κατασκεύασε. Το νέο σύστημα, σύμφωνα με το BBC, θα πιάσει δουλειά στα χειρουργεία των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας από τις αρχές του 2019, πραγματοποιώντας μια ευρύτερη γκάμα χειρουργικών λαπαροσκοπικών επεμβάσεων από ό,τι τα υπάρχοντα συστήματα.
   Οι ρομποτικοί βραχίονες του νέου συστήματος έχουν εύκαμπτες αρθρώσεις όπως ένα ανθρώπινο χέρι και ελέγχονται από τον χειρουργό, ο οποίος κάθεται σε μια κονσόλα, χρησιμοποιώντας δύο χειριστήρια (τύπου joystick) και μια τρισδιάστατη οθόνη. Η εκπαίδευση του γιατρού για τη χρήση του Versius μπορεί να γίνει μέσα σε μισή μόνο ώρα.
   Στο πεδίο της ρομποτικής χειρουργικής διεθνώς σήμερα κυριαρχεί το σύστημα da Vinci, δημιούργημα της εταιρείας Intuitive Surgical με έδρα την Καλιφόρνια. Σε όλο τον κόσμο λειτουργούν περισσότερα από 4.500 τέτοια ρομποτικά συστήματα, κυρίως για επεμβάσεις προστάτη, ουροδόχου κύστης και γυναικολογικές.
   Θεωρείται σίγουρο ότι η ρομποτική χειρουργική θα γνωρίσει μεγάλη εξάπλωση τα επόμενα χρόνια, καθώς συνεχώς νέες εταιρείες διεισδύουν στο πεδίο αυτό. Η γενική τάση είναι να δημιουργηθούν μικρότερα συστήματα, πιο επιδέξια και πιο οικονομικά, τα οποία δεν θα είναι ανάγκη να εγκατασταθούν μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων