Στους 164 αυξήθηκαν οι νεκροί εξαιτίας της επιδημίας του ιού Έμπολα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στους 164 αυξήθηκαν οι νεκροί εξαιτίας της επιδημίας του ιού Έμπολα

Την Πέμπτη, περίπου χίλιοι φοιτητές έκαναν πορεία στους δρόμους της Μπένι για να υποστηρίξουν μια εκστρατεία εναντίον του Έμπολα
Η δέκατη επιδημία του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα, το δεύτερο κύμα της οποίας πλήττει το ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 164 ανθρώπους, κατά νεότερο απολογισμό του κονγκολέζικου υπουργείου Υγείας.

Ο "συνολικός" αριθμός των θανάτων ανήλθε "σε 164", ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Κονγκό στο τελευταίο δελτίο του για την επιδημιολογική κατάσταση, που φέρει ημερομηνία 26η Οκτωβρίου, αλλά δημοσιοποιήθηκε χθες Σάββατο.
"Συνολικά, έχουν αναφερθεί 257 κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού (...) εκ των οποίων 222 επιβεβαιωμένα και 35 πιθανά" αφότου κηρύχθηκε η επιδημία, στις αρχές Αυγούστου. Από τα κρούσματα αυτά, οι 67 ασθενείς "θεραπεύθηκαν", κατά την ίδια πηγή.
"47 ύποπτα κρούσματα ερευνώνται", ενώ "6 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Μπένι", περιοχή όπου έχουν διαπραχθεί σφαγές αμάχων που αποδόθηκαν στην οργάνωση ανταρτών Συνασπισμός Δημοκρατικών Δυνάμεων (Allied Democratic Forces, ADF) της Ουγκάντας.
Στα μέσα Οκτωβρίου, οι αρχές του Κονγκό ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζουν ένα "δεύτερο κύμα" της επιδημίας του Έμπολα, ακόμη απροσδιόριστης "έκτασης", στο Μπένι, στο Βόρειο Κίβου, όπου οι κοινότητες δεν συνεργάζονται στις προσπάθειες αντιμετώπισής της.
Την Πέμπτη, περίπου χίλιοι φοιτητές έκαναν πορεία στους δρόμους της Μπένι για να υποστηρίξουν μια εκστρατεία εναντίον του Έμπολα, να πείσουν τους κατοίκους της περιοχής να συνεργαστούν στον αγώνα εναντίον της επιδημίας.
"Από την έναρξη των εμβολιασμών, την 8η Αυγούστου 2018, έχουν εμβολιαστεί 22.811 πρόσωπα, εκ των οποίων 11.328" στην πόλη Μπένι, όπου ο αριθμός των κλινών του κέντρου θεραπείας του Έμπολα ανέρχεται πλέον σε 60, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της αφρικανικής χώρας.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτίμησε τη 17η Οκτωβρίου ότι η δέκατη επιδημία του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό είναι "πολύ ανησυχητική", αλλά, τουλάχιστον "προς το παρόν", δεν χρειάζεται να χαρακτηριστεί "υγειονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης διεθνούς εμβέλειας".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων