"Ποτέ δεν είναι αργά" - Έκθεση ζωγραφικής της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

"Ποτέ δεν είναι αργά" - Έκθεση ζωγραφικής της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer

από τις 1 έως τις 5 Δεκεμβρίου, τα έργα τους σε μια έκθεση ζωγραφικής που θα φιλοξενηθεί στο Φουαγιέ του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίζει κανείς να ζωγραφίζει και να εκθέτει τα έργα του αντιστεκόμενος στην επερχόμενη άνοια. Κι΄επειδή ποτέ δεν είναι αργά τα δέκα μέλη της Ομάδας Εικαστικών της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών εκθέτουν, από τις 1 έως τις 5 Δεκεμβρίου, τα έργα τους σε μια έκθεση ζωγραφικής που θα φιλοξενηθεί στο Φουαγιέ του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

"Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε πέρσι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. Μετέχουν 8-10 άτομα που έρχονται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη 9.30-12.00. Ξεκίνησαν με γνωριμία με τα χρώματα και τα υλικά, τις ξυλομπογιές, τους μαρκαδόρους, τα παστέλ, τα ακριλικά, έμαθαν για το κολάζ και για τον πουαντιγισμό. Τα έργα που έφτιαξαν στην διάρκεια των μαθημάτων και τα οποία αποτελούν μια κατάθεση ψυχής τα παρουσιάζουν σε αυτή την έκθεση  που έχει τίτλο "Ποτέ δεν είναι αργά", που εγκαινιάζεται αύριο", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εικαστικός - υπεύθυνη της Ομάδας, Μέρκα Πάλλη. 
Να σημειωθεί, ότι τα δέκα μέλη της Ομάδας (εννιά γυναίκες και ένας άντρας) δεν είναι άτομα με άνοια, αλλά βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο της ήπιας νοητικής διαταραχής. Το τι αισθάνονται το περιγράφουν με τα παρακάτω λόγια:
"Εμείς αυθόρμητα αφεθήκαμε στη χαρά των χρωμάτων και στο διστακτικό, αδέξιο σχέδιο", "Ζωγραφίσαμε σαν παιδιά και νιώσαμε ότι μπορούμε να εκφραστούμε", "Ελπίζω και προσδοκώ να κάνω ένα ακόμη βήμα. Γιατί όταν ζωγραφίζω η αναπνοή μου χαλαρώνει αφού ακολουθεί το μάτι και το χέρι μου. Γιατί όταν ζωγραφίζω οδηγούμαι στη μαγεία που ικανοποιεί τις αισθήσεις, το πνεύμα το σώμα".
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το  Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00 Την πρώτη μέρα λειτουργίας της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο bazaar στο ισόγειο του  Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, ώρες: 10.00 - 21.00. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι  10.00-14.00 & 17.00-20.00.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων