ΙΣΘ: Οικογενειακός γιατρός- «ψάξε-ψάξε δεν θα τον βρεις…» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΙΣΘ: Οικογενειακός γιατρός- «ψάξε-ψάξε δεν θα τον βρεις…»

Ο στρεβλός τρόπος με τον οποίον το Υπουργείο Υγείας προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα του οικογενειακού γιατρού, οδηγεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε αδιέξοδο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΘ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οικογενειακός γιατρός- «ψάξε-ψάξε δεν θα τον βρεις…»

Ο στρεβλός τρόπος με τον οποίον το Υπουργείο Υγείας προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα του οικογενειακού γιατρού, οδηγεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε αδιέξοδο.


Οι πολίτες βρίσκονται σε πανικό, καθώς δεν υπάρχει ικανός αριθμός οικογενειακών γιατρών για να καλύψει όλο τον πληθυσμό. Ενδεικτικά για το νομό Θεσσαλονίκης σήμερα, οικογενειακοί γιατροί,συμβεβλημένοι και δημόσιου τομέα δεν φτάνουν παρά να καλύψουν το 1/4 του πληθυσμού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διαβεβαιώνει τους πολίτες της πόλης μας ότι θα συνεχίσουν να εξετάζονται από όλους τους συναδέλφους όπως μέχρι σήμερα ασχέτως της εγγραφής τους σε οικογενειακό γιατρό.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, συναισθανόμενο την ευθύνη του απέναντι στους Έλληνες πολίτες, να αναμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των οικογενειακών γιατρών, ώστε ΟΛΟΙ οι πολίτες να μπορούν να βρουν οικογενειακό γιατρό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας και τις επαγγελματικές ενώσεις παθολόγων και γενικών γιατρών, έχει καταθέσει προτάσεις για ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας το οποίο βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες στα συρτάρια του Υπουργείου.

Ο Πρόεδρος

Νίτσας Νικόλαος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Η Γεν. Γραμματέας

Dr. Χατζηδημητρίου Μαρία
Βιοπαθολόγος

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων