ΠΟΕΔΗΝ: Στο Δρομοκαΐτειο εισάγονται πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά δεν υπάρχουν διερμηνείς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΠΟΕΔΗΝ: Στο Δρομοκαΐτειο εισάγονται πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά δεν υπάρχουν διερμηνείς

Είχε οριστεί συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση για να καλύπτει το νοσοκομείο με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση
«Νοσηλεύουμε πρόσφυγες και μετανάστες και συνεννοούμαστε με νοήματα, δεν διατίθεται διερμηνέας, παρ' ότι υπάρχει σχετική συνεργασία με ΜΚΟ», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο.



Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο εισάγονται πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά δεν υπάρχουν διερμηνείς.

«Είχε οριστεί συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση για να καλύπτει το νοσοκομείο με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, δεν προσέρχονται διερμηνείς ούτε στο εφημερείο κατά τις ημέρες των εφημεριών, ούτε στις κλινικές όπου νοσηλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες», τονίζουν οι συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν προβλέπεται φυσική παρουσία διερμηνέα και η ΜΚΟ συνδράμει μέσω τηλεφώνου, σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, «χωρίς καν να υπάρχει δυνατότητα ανοιχτής ακρόασης, αλλά με το ακουστικό να πηγαινοέρχεται μεταξύ θεραπευτή - θεραπευόμενου και διερμηνέα! Χωρίς τη δυνατότητα μετάφρασης είναι αδύνατη η διάγνωση, η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής και η αποτελεσματική θεραπεία».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν συγκεκριμένο παράδειγμα ασθενούς ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και 10 μέρες και συνεννοείται μόνο με νοήματα, αφού μιλάει αραβικά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «ο ασθενής είναι σε απόγνωση και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με κονσερβοκούτι»!

Αναφέρουν ακόμη πως υπάρχει ασθενής που νοσηλεύεται εδώ και 3 μήνες και όλη η θεραπεία του στηρίζεται σε νοήματα! «Κινδυνεύουν οι ασθενείς, ενώ οι εργαζόμενοι μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι χωρίς να φταίνε», προσθέτουν οι συνδικαλιστές.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων