Ασθενής κατέθεσε αγωγή εναντίον ακτινολόγου για ηθική βλάβη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ασθενής κατέθεσε αγωγή εναντίον ακτινολόγου για ηθική βλάβη

Υπεβλήθη σε εξέταση από τον εναγόμενο, ο οποίος φέρεται να γνωμάτευσε, ενώ είχε υποβληθεί σε σπληνεκτομή «διαστάσεις και σύσταση σπληνός φυσιολογικά».
Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου έχει προγραμματιστεί για την 10η Ιανουαρίου 2019 η συζήτηση αγωγής που υπέβαλε κατά ενός ιατρού - ακτινοδιαγνώστη, ένας κάτοικος Χαϊδαρίου Αττικής, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ για ηθική βλάβη, που υποστηρίζει ότι υπέστη.

Ο γιατρός έχει προσεπικαλέσει στην δίκη ασφαλιστική εταιρεία και η έκβαση της υπόθεσης αναμένεται με ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, ο ενάγων εκθέτει ότι νοσηλεύτηκε στην Β’ Χειρουργική Κλινική του «Ευαγγελισμού» στο διάστημα από 26 Νοεμβρίου 2008 μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2008 και υπεβλήθη σε σπληνεκτομή, Την 13η Φεβρουαρίου 2011 υπεβλήθη σε εξέταση από τον εναγόμενο, ο οποίος φέρεται να γνωμάτευσε, ενώ είχε υποβληθεί σε σπληνεκτομή «διαστάσεις και σύσταση σπληνός φυσιολογικά».

Εξαιτίας αυτού -όπως υποστηρίζει ο ενάγων- υπέστη μεγάλη σύγχυση για το αν είχε ακόμη ή όχι σπλήνα, ψυχολογικό σοκ, στρες, άλγος, αναστάτωση και γενικά του δημιουργήθηκε μεγάλη αμφιβολία και ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας του, με αποτέλεσμα να τρέχει σε ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα εκ νέου, για να δει αν έχει το όργανο, να προχωράει σε έξοδα και να υποβάλλεται σε ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι εξαιτίας της βαρύτατης αμέλειας του εναγόμενου ιατρού διαταράχθηκε η εμπιστοσύνη του στους ιατρούς και έκανε σκέψεις απελπιστικές.
'Εχασε -όπως υποστηρίζει- την ψυχική του ηρεμία και τον ύπνο του και τη διάθεσή του για τν ζωή και αδυνατούσε να συγκεντρωθεί στα προβλήματά του -προσωπικά και οικονομικά.

Με την ίδια αγωγή, πέραν της αποζημίωσης που αιτείται, ζητεί να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός έτους εις βάρος του εναγόμενου, ως μέσο εκτελέσεως της εκδοθησομένης αποφάσεως.

dimokratiki.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων