18.048 επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης, σε όλη την Ευρώπη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

18.048 επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης, σε όλη την Ευρώπη

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, το A(H1N1) pdm09 είναι επίσης κυρίαρχο
Σύμφωνα με τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί 18.048 επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης.


Σχεδόν στο σύνολό τους (97,7%) οφείλονται στον τύπο Α του ιού της γρίπης, με κυρίαρχο έως τώρα το πανδημικό στέλεχος A(H1N1) pdm09. Ο εν λόγω υπότυπος του ιού εμφανίστηκε το 2009 και θεωρήθηκε σημαντική μετάλλαξη, καθώς προκάλεσε επιδημία σε πολλές χώρες του κόσμου, με πολλά θανατηφόρα κρούσματα. Έκτοτε, περιλαμβάνεται στο ετήσιο αντιγριπικό εμβόλιο.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, το A(H1N1) pdm09 είναι επίσης κυρίαρχο: Από τα θετικά σε γρίπη Α δείγματα που έχουν ανιχνευθεί μέχρι σήμερα, 63,6% ανήκουν σε αυτό τον υπότυπο.
Παρ' ότι η γρίπη βρίσκεται σε φάση έξαρσης, οι ειδικοί επισημαίνουν πως ακόμη και τώρα ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας ενάντια στην εποχική γρίπη και τις επιπλοκές της.
Εξάλλου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τα σοβαρά περιστατικά γρίπης (36 μέχρι την περασμένη εβδομάδα), στην πλειονότητά τους οι ασθενείς δεν είχαν εμβολιαστεί παρ' ότι ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων