Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ας είναι το περιστατικό στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μεμονωμένο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ας είναι το περιστατικό στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μεμονωμένο

Το περιστατικό της κακοποίησης και της ρατσιστικής αντιμετώπισης του 12χρονου μαθητή του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς.

Ας είναι το περιστατικό στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μεμονωμένο 
Επείγουσα επιστολή προς την κ. Γιαννακάκη, πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας και προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, σχετικά με το περιστατικό της κακοποίησης και της ρατσιστικής αντιμετώπισης του 12χρονου μαθητή του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς.
Το περιστατικό της κακοποίησης και της ρατσιστικής αντιμετώπισης του 12χρονου μαθητή του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς.
Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι μέσα από το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύεται η αδυναμία και η μη ετοιμότητα της Πολιτείας να ανταπεξέλθει στην επιχειρούμενη μετάβαση από τη διαχωρισμένη εκπαίδευση/«ειδική αγωγή» στη συμπεριληπτική εκπαίδευση/ «ένα σχολείο για όλους» σύμφωνα με την υποχρέωση που η χώρα έχει αναλάβει με την κύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (βλ. άρθρο 24 «Εκπαίδευση»). Η μετάβαση αυτή δεν απαιτεί αλλαγές μόνο σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κουλτούρας του συνόλου της σχολικής κοινότητας και κοινωνίας. Η συμπερίληψη ως θετική ανταπόκριση στη ποικιλομορφία των μαθητών έχει κεντρική σημασία για την επίτευξη ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές, με ή χωρίς αναπηρίας ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και για την ανάπτυξη κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς.
· Είναι ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται μαθητής, με δημόσια ανάρτηση στην καγκελόπορτα του σχολείου και να επιτρέπεται σε συμμαθητές του να τον κατονομάζουν κατ΄ αυτό τον τρόπο.
· Είναι απαράδεκτο η διεύθυνση του σχολείου να αφήνει τέτοια διαπόμπευση να σέρνεται επί τόσες ημέρες.
· Είναι απίστευτο ότι χρειάστηκε να επιληφθεί ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να κατέβει η ανακοίνωση από την καγκελόπορτα του σχολείου που κατονόμαζε τον μαθητή!
· Είναι αδιανόητο να υψώνονται φωνές που ζητούν ο μαθητής να φύγει από το σχολείο, να απομονωθεί, να γκετοποιηθεί.

Η ΕΣΑμεΑ επιμένει και αγωνίζεται για την ένταξη όλων των παιδιών στην εκπαιδευτική κοινότητα, με ίσα δικαιώματα και εξειδικευμένη στήριξη, όπου χρειάζεται, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων