Αλαλούμ στον ΕΟΠΥΥ με τις γνωματεύσεις για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αλαλούμ στον ΕΟΠΥΥ με τις γνωματεύσεις για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής

Από τον ΕΟΠΥΥ κυκλοφόρησε ο νέος ΕΚΠΥ, ο οποίος καθόριζε τα νοσήματα και τις προϋποθέσεις εκτέλεσης των γνωματεύσεων για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr
Εγκυκλίους εσωτερικές που η μία αναιρεί την άλλη και σε βάρος των παρόχων έχει προβεί το τελευταίο διάστημα ο ΕΟΠΥΥ, για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, μετά την εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ. 

Έτσι μια τελευταία εγκύκλιος (χθες) με υπογραφή του αντιπροέδρου Γεωργακόπουλου, αναιρεί την εγκύκλιο Αγγούρη που είχε εκδοθεί στις 31/11/18.
Το ενδιαφέρον είναι ότι τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα εν αγνοία του νέου προέδρου αφού το πρόβλημα ξεκίνησε την περίοδο που η θέση του προέδρου χήρευε και τώρα ασχολείται με τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες του Υπουργείου για τον ΕΟΠΥΥ και το πολυνομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα:
Στις 31 Οκτωβρίου 2018 από τον ΕΟΠΥΥ κυκλοφόρησε ο νέος ΕΚΠΥ, ο οποίος καθόριζε τα νοσήματα και τις προϋποθέσεις εκτέλεσης των γνωματεύσεων για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, την ειδική σήμανση των προϊόντων, την διαδικασία αποζημίωσης των προϊόντων ειδικής διατροφής χωρίς γλουτένη κλπ
Επειδή όμως είχαν ήδη εκδοθεί από τους ιατρούς επαναλαμβανόμενες γνωματεύσεις, ο ΕΟΠΥΥ θεώρησε σωστό να εξαιρέσει από τον νέο τρόπο εκτέλεσης γνωματεύσεων όλες τις επαναλαμβανόμενες που είχαν εκδοθεί μέχρι τότε…

Λίγες μέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 13/11/2018 ο προϊστάμενος της γενικής Δ/νσης διαχείρισης και αγοράς κύριος Αγγούρης Γεώργιος, εξέδωσε ανακοίνωση (που είναι ακόμα αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ) σύμφωνα με την οποία, « … μέχρι την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ στις διατάξεις του νέου ΕΚΠΥ, οι γνωματεύσεις που εκδίδονται ΚΑΙ ΜΕΤΑ την /1/11/2018, εκτελούνται και αποζημιώνονται σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι και την 31/10/2018». (Φωτό 1)
Έτσι, όλοι συνταγογραφούσαν και εκτελούσαν κανονικά γνωματεύσεις … μέχρι νεοτέρας!!!
Και ξαφνικά ΣΗΜΕΡΑ , ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κύριος Γεωργακόπουλος, εκδίδει εσωτερικό έγγραφο προς ΟΛΕΣ τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, με το οποίο « για τις γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί από την 1/11/2018, θα γίνει έλεγχος σύμφωνα με τον … νέο ΕΚΠΥΥ!!!» Και συνεχίζει ακάθεκτα … «γνωματεύσεις στις οποίες δεν αναγράφεται ο δεύτερος κωδικός ICD10 ή κωδικός βασικής νόσου στα σχόλια που απαιτεί ο νέος ΕΚΠΥ…. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ»!!!!! (Φωτό 2)
Σημειωτέον ότι από τις 1/11/2018 όλες οι γνωματεύσεις έχουν εκτελεστεί σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ που έδινε παράταση ισχύος του νέου ΕΚΠΥ μέχρι νεοτέρας.
Το ευτράπελο λοιπόν είναι πως … ό,τι γνωμάτευση έχει εκδοθεί από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα και έχει εκτελεστεί σύμφωνα με τις οδηγίες …. του ΕΟΠΥΥ (Αγγούρης), δεν θα αποζημιωθεί σύμφωνα με τις … εντολές του ΕΟΠΥΥ (Γεωργακόπουλου)!!!
Και σαν να μην έφθανε αυτό, στο τέλος του εσωτερικού εγγράφου που απευθύνεται στις υπηρεσίες ελέγχου του ΕΟΠΥΥ, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, σημειώνει:
«Με την παρούσα απαντώνται τα πρώτα ερωτήματα και διαπιστώσεις των υπηρεσιών σας από τον αρχικό έλεγχο του μηνός ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, ο έλεγχος της εκκαθάρισης των οποίων, εάν δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την …. 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019»!!! (Φωτό 3).
Δηλαδή … βιαστείτε και αποτελειώστε όλους όσους εκτέλεσαν γνωματεύσεις από την 1/11/2018 μέχρι σήμερα…
Mε αυτά και με άλλα ο ΕΟΠΥΥ δεν τυγχάνει καμίας σοβαρότητας.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτά τα καμώματα να γίνονται σε βάρος των παρόχων. 






Διαβάστε επίσης

'Πάγωσε' η αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των Συμπληρωμάτων Ειδικής Διατροφής, από τον ΕΟΠΥΥ

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2019/02/pagose-i-allagi-tou-tropou-apozimiosis-ton-simpliromaton-eidikis-diatrofis-apo-ton-eopyy.html#ixzz5hPEDTPVB

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων