Δημήτρης Λώλας: Ο 18χρονος Έλληνας «Αϊνστάιν» που σαρώνει τα βραβεία στα Μαθηματικά! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δημήτρης Λώλας: Ο 18χρονος Έλληνας «Αϊνστάιν» που σαρώνει τα βραβεία στα Μαθηματικά!

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του πάθος στην ζωή. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εάν δεν το έχουμε βρει ήδη, είναι απλά να το ανακαλύψουμε για λογαριασμό μας.
Μία μεγάλη… συλλογή από χρυσά βραβεία στα Μαθηματικά έχει συγκεντρώσει ήδη ο 18χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου στα Τρίκαλα, Δημήτρης Λώλας, ο οποίος ήδη θεωρείται «αστέρι» στους κόλπους της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του πάθος στην ζωή. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εάν δεν το έχουμε βρει ήδη, είναι απλά να το ανακαλύψουμε για λογαριασμό μας. Ο μαθητής Λυκείου στα Τρίκαλα όμως, ο Δημήτρης Λώλας, το έχει ανακαλύψει και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια.

Το δικό του λοιπόν πάθος στη ζωή του είναι τα Μαθηματικά και οι φορές που έχει διακριθεί σε αυτά δεν είναι λίγες…

Οι αμέτρητες διακρίσεις του

Μέχρι στιγμής έχει δύο Ολυμπιακά μετάλλια στα Μαθηματικά, αρκετά χρυσά σε ελληνικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Παράλληλα, συμμετέχει από την Α’ Γυμνασίου ανελλιπώς σε όλους τους διαγωνισμούς και πάντα επιστρέφει με βραβείο.

Ο Παναγιώτης Λώλας, ο μεγαλύτερος αδελφός του Δημήτρη

«Ήταν λίγο αναπόφευκτο όλο αυτό με εμένα. Ο αδελφός μου διάβαζε συνέχεια Μαθηματικά και έλυνε ασκήσεις. Κάπως έτσι και εγώ αγάπησα τα Μαθηματικά», αποκάλυψε ο Δημήτρης

Προετοιμάζεται φέτος για τις Πανελλήνιες… μόνος του!

Ο 18χρονος μαθητής λοιπόν, μελετά για τις Πανελλαδικές χωρίς να πηγαίνει σε κάποιο φροντιστήριο ή να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, αφού ειδικά στα Μαθηματικά ο ίδιος βοηθά τους φίλους και τους συμμαθητές του όταν δυσκολεύονται!

Έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο του… Κέιμπριτζ

Ο Δημήτρης έχει γίνει ήδη δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Μάλιστα, στο εν λόγω Πανεπιστήμιο έχει εξασφαλίσει ένα διδακτορικό 5 ετών στον τομέα των Μαθηματικών και των Οικονομικών, με όλα τα δίδακτρα πληρωμένα, καθώς και ένα χρηματικό ποσό για τη διαβίωσή του.

Αναμένει απαντήσεις και από αμερικανικά πανεπιστήμια

Ωστόσο, περιμένει απαντήσεις και σε αιτήσεις που έχει στείλει σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Εάν γίνει δεκτός και σε κάποιο από τα αμερικανικά πανεπιστήμια κιόλας, θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στον αδελφό του, τον Παναγιώτη, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές του με πλήρη υποτροφία στο στα Μαθηματικά στο ΜΙΤ και συνεχίζει με διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια..

«Μακάρι να καταφέρω να πάω στην Αμερική. Έχω μείνει τρεις μήνες για ένα σεμινάριο Μαθηματικών και θα ήθελα πολύ να σπουδάσω στη μακρινή ήπειρο», ανέφερε ο Έλληνας «Αϊνστάιν», όπως τον αποκαλούν. .

Η αξία της επιστήμης των Μαθηματικών για την ζωή


«Τα Μαθηματικά για μένα είναι μια σπουδαία επιστήμη, που σε βοηθά να αντιληφθείς τον κόσμο. Μπορείς να εξηγήσεις διάφορα φυσικά φαινόμενα, να καταλάβεις καλύτερα πράγματα που γίνονται γύρω σου», σημείωσε ο 18χρονος.

Τι κάνει στον ελεύθερο του χρόνο

Όπως προαναφέραμε, τα Μαθηματικά είναι το πάθος του, οπότε ακόμα και στον ελεύθερο του χρόνο, εκείνος ασχολείται με αυτά.

Έτσι, αγοράζει βιβλία Μαθηματικών και βοηθήματα από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και αρέσκεται στο να λύνει δύσκολες ασκήσεις.

Εντούτοις έχει και άλλα ενδιαφέροντα: παίζει μπάσκετ, πηγαίνει γυμναστήριο, ακούει μουσική, βλέπει ταινίες, σερφάρει στο Διαδίκτυο, βγαίνει με τους φίλους του.

Τι δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου του

«Είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε στο σχολείο μας. Είναι ένας άριστος μαθητής και στα Μαθηματικά ξεφεύγει από το επίπεδο του σχολείου, είναι στην ίδια θέση με έναν φοιτητή Πανεπιστημίου. Είναι επίσης ένα καλό παιδί, που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα.», δήλωσε ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» στα Τρίκαλα, Δημήτρης Μανάκος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων