Δεκάχρονος επιβίωσε μετά από πτώση πέντε ορόφων σε φρεάτιο ανελκυστήρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δεκάχρονος επιβίωσε μετά από πτώση πέντε ορόφων σε φρεάτιο ανελκυστήρα

Μισή ώρα μετά από την πτώση του, ένας γείτονας άκουσε κραυγές και βρήκε το αγόρι σε κρίσιμη κατάσταση.
Από τις δυσκολότερες περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν στο Νοσοκομείο Hadassah

Ένα δεκάχρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από τον πέμπτο όροφο, στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Το αγόρι κατάφερε να επιβιώσει χάρις στην ολοκληρωμένη φροντίδα που του παρείχαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ. Το αγόρι ένα μήνα μετά το ατύχημα δεν μπορεί να μιλήσει ακόμη, όμως επικοινωνεί με τους γύρω του με τo τάμπλετ του.

Μισή ώρα μετά από την πτώση του, ένας γείτονας άκουσε κραυγές και βρήκε το αγόρι σε κρίσιμη κατάσταση. Το μετέφεραν στην κοντινότερη κλινική. Αξιολογώντας τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού, οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Hadassah. Εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασής του, οι γιατροί δεν μπορούσαν να του χορηγήσουν αναισθητικό. Έτσι, διενήργησαν κρικοθυρεοτομή (τραχειοστομία) -εγχειρητική διάνοιξη της τραχείας και τοποθέτηση ειδικού σωλήνα (τραχειοσωλήνας) εντός αυτής, παρακάµπτοντας την ανώτερη αναπνευστική οδό. Η αξονική τομογραφία (CT Scan) χαρτογράφησε τη βλάβη που είχε υποστεί. Ακολούθως, οι νευροχειρουργοί κατάφεραν να σταματήσουν την απώλεια υγρού από τον εγκέφαλο. Το παιδί υπέστη μετωπική εγκεφαλική βλάβη στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου και κατάγματα στην πρόσθια βάση του κρανίου. Ευτυχώς, το Hadassah διαθέτει έμπειρο ιατρικό προσωπικό που είχε αντιμετωπίσει παρόμοιους τραυματισμούς στο παρελθόν. Ταυτόχρονα, ο προηγμένος εξοπλισμός του Hadassah επέτρεψε η όλη διαδικασία να είναι τάχιστη και πολύ πιο ακριβής.

«Έπρεπε να σταματήσω την εγκεφαλική αιμορραγία και την απώλεια υγρού, για να ανακόψω τη δημιουργία μόνιμης βλάβης. Στη συνέχεια έκλεισα τη μήνιγγα, τη χοντρή μεμβράνη που καλύπτει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό”, ανέφερε ο νευροχειρουργός Δρ. Samuel Moscovici.

Ένα μήνα μετά την πτώση, ο Joseph παίζει μουσική και γράφει στο τάμπλετ του, ενώ δοκιμάζει νέα παιχνίδια στο κινητό του τηλέφωνο. Δεν μιλά γιατί είναι διασωληνομένος. «Είμαι αισιόδοξος ότι τα κατάγματα θα επουλωθούν», ανέφερε ο παιδίατρος ορθοπεδικός. «Ο εγκέφαλός του φαίνεται να είναι καλά», πρόσθεσε ο νευροχειρουργός. «Πιστεύουμε ότι θα είναι μια χαρά», είπε ο γναθοχειρουργός. «Είναι η χειρότερη υπόθεση που έχω συναντήσει στην καριέρα μου, με τόσο αξιοσημείωτα αποτελέσματα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων