Ομολογία λαθών για τον θάνατο Ελληνοκαναδού τραπεζίτη από τον γιατρό του. Του έδινε μεθοτρεξάτη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ομολογία λαθών για τον θάνατο Ελληνοκαναδού τραπεζίτη από τον γιατρό του. Του έδινε μεθοτρεξάτη

Ο Βρετανός παθολόγος ήταν επί σειρά ετών ο προσωπικός γιατρός της πριγκίπισσας Νταιάνα και ο άνθρωπος που αναγνώρισε τη σορό της στο Παρίσι το 1997.


Σε ομολογία λαθών ως προς τη φαρμακευτική αγωγή που στοίχισε τη ζωή του πρώην αναπληρωτή διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Στέφανου Βαβαλίδη προέβη κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής ακρόασης σε βάρος του στο Λονδίνο ο κατηγορούμενος παθολόγος Πίτερ Γουίλερ.

Ο Βρετανός παθολόγος ήταν επί σειρά ετών ο προσωπικός γιατρός της πριγκίπισσας Νταιάνα και ο άνθρωπος που αναγνώρισε τη σορό της στο Παρίσι το 1997.

Η χήρα του Ελληνοκαναδού τραπεζίτη είχε κατηγορήσει τον Δρ. Γουίλερ ότι χορηγούσε αλόγιστα στο σύζυγό της το δυνητικά τοξικό αντικαρκινικό φάρμακο μεθοτρεξάτη, ως αγωγή κατά της ψωρίασης.

Η μεθοτρεξάτη είναι η πιο συχνά συνταγογραφούμενη παραδοσιακή συστηματική θεραπεία για την ψωρίαση σε όλο τον κόσμο. Όπως και η κυκλοσπορίνη, επιβραδύνει τον κύκλο ανανέωσης των κυττάρων με την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, περιορίζοντας την έκταση της φλεγμονής. Μπορεί να ληφθεί μία φορά την εβδομάδα με χάπι ή ενέσιμη μορφή. Οι ασθενείς που λαμβάνουν μεθοτρεξάτη πρέπει να παρακολουθούνται στενά επειδή μπορεί να προκαλέσει βλάβη του ήπατος και/ή να μειώσει την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο στο αίμα, αλλά και των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τη λοίμωξη.


Ο Στέφανος Βαβαλίδης, που ζούσε στο Τσέλσι του Λονδίνου και είχε διατελέσει διοικητικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας την περίοδο 1991-1993, πέθανε σε ηλικία 69 ετών τον Ιανουάριο του 2016.

Η νεκροψία είχε καταδείξει ως αιτία θανάτου κίρρωση του ήπατος λόγω της τοξικότητας του φαρμάκου που λάμβανε.

Η σύζυγός του έκανε λόγο για «αργή δηλητηρίαση, σταγόνα τη σταγόνα». Η οικογένεια ζητά αποζημίωση ύψους 300.000 λιρών.

Η πειθαρχική διαδικασία συνεχίζεται.

Πηγή: skai.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων