Συνέπειες της μη επικύρωσης των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε γιατρούς και πληρωμές | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συνέπειες της μη επικύρωσης των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε γιατρούς και πληρωμές

Ποιες είναι οι άμεσες συνέπειες αυτής της απόφασης σε γιατρούς και πληρωμές





του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο η μη επικύρωση των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου


Ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η νομιμότητα της διαδικασίας στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ( 3-3-2019) αμφισβητήθηκε με ενστάσεις που κατέθεσαν υποψήφιοι της παράταξης που κέρδισε την πλειοψηφία και όχι από προσκείμενους στην κυβέρνηση αναφέρει ότι υπήρξαν καταγγελίες για αλλοίωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας συγκεκριμένων υποψηφίων οι οποίες επιβεβαιώθηκαν.

Ο αντίλογος λέει ότι ο Υπουργός Υγείας με παράνομο και καταχρηστικό τρόπο ακύρωσε την εκλογική διαδικασία και διατάσσει το προηγούμενο ΔΣ να αναλάβει τη διεξαγωγή εκλογών αφού

1. Με πάγια νομολογία, ακύρωση εκλογών και διορισμό προσωρινής διοίκησης ασκούν μόνο τα δικαστήρια (εκλογοδικεία)

2. Υπάρχει θετική απόφαση του ΣτΕ υπέρ του πρώην Προέδρου του ΠΙΣ Καλοκαιρινού και κατά του Αβραμόπουλου, που είχε πράξει ακριβώς το ίδιο πριν από χρόνια. Η απόφαση του Αβραμόπουλου κρίθηκε παράνομη.

3. Το προηγούμενο ΔΣ του ΠΙΣ έχει επίσημα διαλυθεί, δεν υπάρχει συγκρότηση σε σώμα, άρα δεν υπάρχουν επίσημες ιδιότητες πχ Προέδρου, Γραμματέα, κλπ. Επομένως κανείς από το προηγούμενο ΔΣ δεν μπορεί να προσκαλέσει το συμβούλιο. Κατά συνέπεια, η επανάληψη των εκλογών θα διεξαχθεί με μη νόμιμο τρόπο και οποιοσδήποτε προσφύγει και κατά της νέας εκλογικής διαδικασίας, θα ακυρώσει πάλι τις εκλογές κ.ο.κ.. Όλη η διαδικασία είναι παράνομη και καταχρηστική.


Ποιες είναι οι άμεσες συνέπειες αυτής της απόφασης σε γιατρούς και πληρωμές

Μετά την μη επικύρωση των εκλογών αυτομάτως έχουν βρεθεί στον «αέρα» άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, τίτλοι σπουδών και απλήρωτες υποχρεώσεις

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΣ του ΠΙΣ, εκατοντάδες επαγγελματίες της υγείας είναι σε αναμονή για άδειες ασκήσεως επαγγέλματος αλλά και για την αναγνώριση των τίτλων ειδικότητας. Συγκεκριμένα, η άρνηση του Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών έχει αφήσει στο «περίμενε» 377 νέους γιατρούς που έχουν δώσει εξετάσεις και είναι σε αναμονή για την αναγνώριση του τίτλου τους από τα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ.

Επίσης 13 γιατροί οι οποίοι θέλουν να αναχωρήσουν για εργασία στο εξωτερικό είναι αντίστοιχα σε αναμονή, καθώς ο ΠΙΣ δεν μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικά ορθής άσκησης ιατρικού επαγγέλματος (certificate of good standing), μετά την απόφαση του υπουργού για τις τελευταίες εκλογές.

Ακόμη, οκτώ νέοι γιατροί δεν μπορούν να ξεκινήσουν την εργασία τους, λόγω της μη έκδοσης των αδειών ασκήσεως επαγγέλματός τους, εξαιτίας των προσκομμάτων που έχουν δημιουργηθεί στην ορθή λειτουργία του Συλλόγου.

Όμως δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες γιατροί που πλήττονται από την απόφαση του Ανδρέα Ξανθού. Οι ενέργειες του υπουργού Υγείας έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει οι λογαριασμοί του ΠΙΣ στις τράπεζες αφού δεν υπάρχει η απαραίτητη νομιμοποίηση για αναλήψεις και πληρωμές και έτσι δεν θα μπορεί να γίνει εκταμίευση των μισθών των υπαλλήλων του ΠΙΣ (πρόλαβαν και πληρώθηκαν για τον Μάιο) και άλλων πληρωμών.

Αίτηση ακύρωσης 


Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης, με την οποία ο κ. Ανδρέας Ξανθός αρνήθηκε να επικυρώσει τις τελευταίες αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κατέθεσε στο ΣτΕ ο προσφάτως εκλεγμένος πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΠΙΣ.

Το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ το πρωί της Πέμπτης 2 Μαϊου, προχώρησε σε κατάθεση αιτήματος ακύρωσης της υπουργικής απόφασης στο ΣτΕ, με την οποία ο Υπουργός Υγείας δεν επικύρωσε τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) μετά από καταγγελίες, όπως υποστηρίζει για "λαθροχειρία και αλλοίωση των αποτελεσμάτων".

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων