Κλινική Μετεκπαίδευση για τη Δυσφαγία από την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κλινική Μετεκπαίδευση για τη Δυσφαγία από την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ»

Θάλεια Ζολώτα, επιστημονική σύμβουλος του Κέντρου Αποκατάστασης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» για τη Δυσφαγία και τ. αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Λογοθεραπευτών, «η δυσφαγία, είναι διαταραχή της φυσιολογικής διαδικασίας κατάποσης, δηλαδή της μεταφοράς της τροφής και των υγρών από τα χείλη έως το στομάχι, τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.
Σημαντικός αριθμός ασθενών με παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος (αγγειακά εγκεφαλικά, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκεφαλική παράλυση), νευρομυϊκές παθήσεις (νόσος κινητικού νευρώνα, μυασθένεια, μυϊκή δυστροφία) ή παθήσεις κεφαλής και τραχήλου, εμφανίζουν συμπτώματα δυσφαγίας.


Όπως επισημαίνει η Θάλεια Ζολώτα, επιστημονική σύμβουλος του Κέντρου Αποκατάστασης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» για τη Δυσφαγία και τ. αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Λογοθεραπευτών, «η δυσφαγία, είναι διαταραχή της φυσιολογικής διαδικασίας κατάποσης, δηλαδή της μεταφοράς της τροφής και των υγρών από τα χείλη έως το στομάχι, τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες. Μπορεί να επιβραδύνει ή/και να αναστείλει την αποτελεσματικότητα ενός θεραπευτικού προγράμματος αποκατάστασης, απειλώντας, όχι μόνον την υγεία, αλλά και τη ζωή του ασθενούς. Το όφελος για τον ασθενή από την αποτελεσματική αντιμετώπιση της δυσφαγίας είναι η απόλαυση της καθημερινότητάς του και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Η αντιμετώπιση της Δυσφαγίας πρέπει να γίνεται μόνον από ομάδα επιστημόνων με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, ώστε να επέρχονται τα προσδοκώμενα θεραπευτικά αποτελέσματα».
Η πρότυπη Μονάδα Δυσφαγίας της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, έχει επιδείξει εντυπωσιακά κλινικά αποτελέσματα κατά το διάστημα της 20χρονης λειτουργίας της: Πλέον του 60% των ασθενών επέστρεψαν στην κανονική σίτιση». Όπως τονίζει η κ. Ζολώτα, «δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την επιστημονική κατάκτηση: Αφενός μεν το ότι η Μονάδα Δυσφαγίας της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό, εξειδικευμένο και έμπειρο στην αντιμετώπιση της δυσφαγίας, που υποστηρίζεται από τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό. Αφετέρου δε το ότι, η διάγνωση και η θεραπεία της δυσφαγίας δεν αποτελούν μεμονωμένες και αποσπασματικές πράξεις, αλλά εντάσσονται πλήρως στο πλαίσιο της αποθεραπείας και αποκατάστασης των ασθενών αυτών, από την Διεπιστημονική Ομάδα Αποκατάστασης».
Και η κα Ζολώτα συνεχίζει: «Έχοντας εκπαιδεύσει στην κλινική και πρακτική τους άσκηση πάνω από 150 φοιτητές λογοθεραπείας τα τελευταία 10 χρόνια στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, έχουμε γίνει αποδέκτες της ανησυχίας τους ότι, ενώ αποκτούν θεωρητικές γνώσεις, στερούνται γνώσεων και εμπειρίας στην πρακτική εφαρμογή της επιστήμης τους, αναφορικά με την αντιμετώπιση της δυσφαγίας. Αυτή την ανάγκη φιλοδοξούμε να καλύψουμε, μεταδίδοντας εξειδικευμένη και συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία, αλλά και δελεάζοντας επιστημονικά τους Λογοθεραπευτές να ασχοληθούν σοβαρά και υπεύθυνα με τον Τομέα της Δυσφαγίας.
Γι’ αυτό το σκοπό, ο Τομέας Εκπαίδευσης και Έρευνας του Κέντρου Αποκατάστασης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» διοργανώνει, από 24 – 28 Ιουνίου 2019, εντατικό πιστοποιημένο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Λογοθεραπευτών στην αντιμετώπιση της Δυσφαγίας, σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματικούς ασθενείς!»
Το πρόγραμμα Κλινικής μετεκπαίδευσης απευθύνεται σε:
• Τελειόφοιτους Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων Λογοθεραπείας (ΤΕΙ και επίσημα αναγνωρισμένων Ιδιωτικών Κολλεγίων).
• Νέους Πτυχιούχους Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων Λογοθεραπείας (ΤΕΙ και επίσημα αναγνωρισμένων Ιδιωτικών Κολλεγίων).
• Επαγγελματίες Λογοθεραπευτές που επιθυμούν μέσω του συγκεκριμένου κλινικού προγράμματος μετεκπαίδευσης να επεκτείνουν την επαγγελματική τους δράση και σε νέους κλινικούς τομείς.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος Κλινικής μετεκπαίδευσης στη Δυσφαγία, στους επιμορφούμενους θα χορηγηθεί πιστοποιητικό από τους φορείς ΑΝΑΠΛΑΣΗ και Open College Network West Midlands, Quality Endorsed.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210 – 2702800 ή στο mail: edu@anaplasi-rehab.gr.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων