Κώστας Τσιάρας και Βασίλης Κοντοζαμάνης πιθανόν στο Υπουργείο Υγείας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κώστας Τσιάρας και Βασίλης Κοντοζαμάνης πιθανόν στο Υπουργείο Υγείας

Ο γιατρός Κώστας Τσιάρας, μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, εμφανίζεται ο επικρατέστερος για την θέση του Υπουργού Υγείας
Ο γιατρός Κώστας Τσιάρας, μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, εμφανίζεται ο επικρατέστερος για την θέση του Υπουργού Υγείας. 


Είναι Μικροβιολόγος Βιοπαθολόγος (όπως και ο Ανδρέας Ξανθός!), με μετεκπαίδευση στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε πανεπιστημιακά κέντρα της Σουηδίας. Το 2004, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ στον νομό Καρδίτσας. Επανεξελέγη το 2007, το 2009, το 2012 και το 2015 και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών και στη συνέχεια ανέλαβε Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Τον Ιανουάριο του 2016, κατόπιν πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη και μετά από ομόφωνη αποδοχή της από τους βουλευτές, εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Στεργιούλη, Μοριακή Βιολόγο στο επάγγελμα και έχουν ένα γιο και δύο κόρες. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και γνωρίζει Ρωσικά και Ιταλικά.

Για τη θέση του υφυπουργού Υγείας, όλα δείχνουν ότι αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος διετέλεσε γ.γ. του υπουργείου Υγείας επί Α. Σαμαρά και μέχρι πρότινος υπεύθυνος του τομέα της Αλληλεγγύης και βασικός συντελεστής του προγράμματος της ΝΔ για την Υγεία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων