Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που διαγνώσθηκαν μέχρι τις 8 Αυγούστου 2019 στο σύνολο της χώρας.
Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που διαγνώσθηκαν μέχρι τις 8 Αυγούστου 2019 στο σύνολο της χώρας.  Εξ αυτών, τα είκοσι 21 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 14 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) χωρίς εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
Από τα 35 κρούσματα, τα 4 οδήγησαν τους νοσούντες στο θάνατο – σε όλες τις περιπτώσεις άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών.
Κατά την τρέχουσα περίοδο νοσηλεύονται συνολικά 10 άτομα, εκ των οποίων τα 6 σε κλινικές και τα υπόλοιπα 4 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 77 έτη (εύρος: 52 – 91 ετών).
Τα κρούσματα με εργαστηριακά διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, έχουν καταγραφεί σε επτά περιφερειακές ενότητες, εκ των οποίων δύο στη «γειτονία» μας. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Ξάνθης και Καβάλας, όπου έχουν καταγραφεί 9 και 8 κρούσματα αντίστοιχα.
Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας, που παρουσιάζει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα και ανά δήμο:
7b8a3706-wnv_weekly_report_08_08_2019_gr-page-003-e1565723395359
Επιπρόσθετα, από το σύστημα επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του ΔΝ σε ιπποειδή, που διενεργεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την περίοδο 2019 (έως τις 2 Αυγούστου), έχουν καταγραφεί επτά περιστατικά πρόσφατης λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ιπποειδή, σε οικισμούς του Δήμου Αβδήρων και του Δήμου Τοπείρου της Π.Ε. Ξάνθης, σε οικισμό του Δήμου Τυρνάβου Π.Ε. Λάρισας και σε οικισμό του Δήμου Σοφάδων της Π.Ε. Καρδίτσας. Η καταγραφή ιπποειδών πρόσφατα μολυνθέντων από τον ιό του Δυτικού Νείλου υποδηλώνει την κυκλοφορία του ιού και σε αυτές τις περιοχές.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων