Το FDA ενημερώνει γιατρούς και ασθενείς για την εθελοντική ανάκληση των φαρμάκων με ρανιτιδίνη (Zantac και γενόσημα) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το FDA ενημερώνει γιατρούς και ασθενείς για την εθελοντική ανάκληση των φαρμάκων με ρανιτιδίνη (Zantac και γενόσημα)

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και τους ασθενείς για την εθελοντική ανάκληση των δισκίων ρανιτιδίνης (OTC)
 Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και τους ασθενείς για την εθελοντική ανάκληση των δισκίων ρανιτιδίνης (OTC) (75 mg και 150 mg), που φέρουν την ονομασία Walgreens, Walmart και Rite-Aid και κατασκευάζονται από την Apotex Corp. Αυτά τα φάρμακα μπορεί να περιέχουν χαμηλά επίπεδα προσμείξεων νιτροζαμίνης, που ονομάζονται N-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA). 
Οι καταναλωτές που λαμβάνουν OTC ρανιτιδίνη, που χρησιμοποιείται για την πρόληψη και την ανακούφιση από την καούρα που σχετίζεται με την κατάποση οξέος και το όξινο στομάχι, μπορεί να εξετάσει τη χρήση άλλων OTC προϊόντων εγκεκριμένων για την κατάστασή τους.
Το NDMA ταξινομείται ως πιθανό ανθρώπινο καρκινογόνο (ουσία που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο) με βάση τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων. Το NDMA είναι γνωστό και βρίσκεται στο νερό και στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των λαχανικών.
Αυτή η ανάκληση ακολουθεί μια πρόσφατη δήλωση του FDA σχετικά με τις ακαθαρσίες NDMA που ανιχνεύθηκαν στα φάρμακα ρανιτιδίνης. Ο οργανισμός επίσης προειδοποίησε πρόσφατα τους ασθενείς και τους επαγγελματίες του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από την εκούσια ανάκληση της Sandoz Inc. των καψακίων υδροχλωρικής ρανιτιδίνης συνταγογραφούμενων φαρμάκων λόγω πρόσμειξης NDMA στις 23 Σεπτεμβρίου.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς

  • Δεν αποσύρονται όλα τα φάρμακα ρανιτιδίνης που διατίθενται στην αγορά στις ΗΠΑ.
  • Το FDA δεν συστήνει στα άτομα να σταματήσουν τη λήψη όλων των φαρμάκων ρανιτιδίνης αυτή τη στιγμή.
  • Οι καταναλωτές που λαμβάνουν OTC ρανιτιδίνη θα μπορούσαν να εξετάσουν τη χρήση άλλων προϊόντων OTC εγκεκριμένων για την κατάστασή τους.
  • Οι ασθενείς που λαμβάνουν συνταγογραφούμενη ρανιτιδίνη που επιθυμούν να διακόψουν τη χρήση θα πρέπει να μιλήσουν στον γιατρό τους για άλλες θεραπευτικές επιλογές. Τα πολλαπλά φάρμακα εγκρίνονται για τις ίδιες ή παρόμοιες χρήσεις με την ρανιτιδίνη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων