Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Σε μια εβδομάδα 5 νεκροί και 275 νέα κρούσματα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Σε μια εβδομάδα 5 νεκροί και 275 νέα κρούσματα

Δεν έχει τέλος η «επιδημία» της πνευμονοπάθειας που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ.
Δεν έχει τέλος η «επιδημία» της πνευμονοπάθειας που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ. Μέσα σε μία εβδομάδα ακόμα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επιβεβαιώθηκαν 275 νέα κρούσματα της νόσου.


Δεν έχει τέλος η «επιδημία» της πνευμονοπάθειας που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ. Μέσα σε μία εβδομάδα ακόμα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επιβεβαιώθηκαν 275 νέα κρούσματα της νόσου, αυξάνοντας κατακόρυφα την αγωνία των ατμιστών της χώρας.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2019 οι νεκροί ανέρχονταν σε 12 και τα συνολικά επιβεβαιωμένα περιστατικά σε 805. Και αυτό, όταν από τα τέλη Ιουνίου έως και την περασμένη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 7 θάνατοι και 530 κρούσματα.
Οι αμερικανικές Αρχές που ερευνούν την όλη κατάσταση λένε πως ακόμα δεν έχει συσχετιστεί η πνευμονοπάθεια με κάποια συγκεκριμένη ουσία ή προϊόν. Και συνιστούν στον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.
Οι δύο από τους ασθενείς που κατέληξαν ήσαν από τη Τζώρτζια και τη Φλόριντα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Τζώρτζια, έως στιγμής έχουν καταγραφεί σε αυτή την πολιτεία 9 περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του νεκρού ασθενούς. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι άνδρες, μέσης ηλικίας 26 ετών. Ο μικρότερος ασθενής είναι 18 ετών και ο γηραιότερος 68 ετών, αλλά οι περισσότεροι είναι νέοι.
Αν και ο ασθενής που έχασε τη ζωή του στη Τζώρτζια είχε ιστορικό βαριάς χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι γιατροί είπαν ότι δεν κάπνιζε υγρά με κάνναβη. Κάπνιζε μόνο υγρά με νικοτίνη.
Στη Φλόριντα, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών είναι 27. Το υπουργείο Υγείας της Φλόριντα δεν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον ασθενή που κατέληξε.
Οι υπόλοιποι θάνατοι έχουν αναφερθεί στην Καλιφόρνια, το Κάνσας, το Ιλινόι, την Ιντιάνα, τη Μινεσότα, το Μισισίπι, το Μισούρι και το Όρεγκον. Τα 805 περιστατικά, όμως, έχουν καταγραφεί σε συνολικά 38 αμερικανικές πολιτείες, ανακοίνωσαν τα αμερικανικά ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα.
  • iatropedia.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων