Προσοχή πνίγουν την αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Προσοχή πνίγουν την αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα!

Από πλαστά χαρτονομίσματα έχει κατακλυστεί η αγορά προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο.

Από πλαστά χαρτονομίσματα έχει κατακλυστεί η αγορά προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο. Οι παραχαράκτες έχουν βρει τα κόλπα και φτιάχνουν πιστά αντίγραφα. Τα πιο συχνά «θύματα» είναι οι οδηγοί ταξί. Τα κυκλώματα, μάλιστα, έχουν ρίξει στην αγορά και πλαστά κέρματα του ενός και των δύο ευρώ.


Σε μεγάλο πονοκέφαλο των αρχών έχουν εξελιχθεί τα πλαστά χαρτονομίσματα στην Ελλάδα. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατέκλυσαν την αγορά 250.000 χαρτονομίσματα μαϊμού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ παρά το γεγονός ότι έχουν κυκλοφορήσει τα δεύτερης γενιάς χαρτονομίσματα που δυσκολεύουν τους παραχαράκτες.
Το κύκλωμα φαίνεται πως κάνει καλά τη δουλειά του καθώς τα πλαστά χαρτονομίσματα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα γνήσια. Είναι, μάλιστα, άκρως δυσδιάκριτες οι ελάχιστες διαφορές προκαλώντας τεράστια ανησυχία. Οι παραχαράκτες της νέας γενιάς φαίνεται πως έχουν μάθει τα τέλεια κόλπα με τον πονοκέφαλο στην αγορά να είναι μεγάλος
Καταστήματα, οδηγοί ταξί έχουν βρεθεί σε απόγνωση αφού δέχονται συνέχεια πλαστά χαρτονομίσματα τα οποία είναι δύσκολο να διακρίνουν ότι δεν είναι γνήσια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha συχνοί αποδέκτες πλαστών χαρτονομισμάτων είναι οι οδηγοί ταξί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δουν αν τα χρήματά που τους έδωσαν δεν είναι πλαστά. Όπως αναφέρει ένας κάθε μήνα δέχεται κατά μέσο όρο περίπου 100 ευρώ σε μη γνήσια χαρτονομίσματα.
Ένας άλλος οδηγός ταξί τονίζει πως δέχεται ακόμα και πλαστά 50εύρω τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολα να τα διακρίνει κανείς τη γνησιότητά τους.
Πολλοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία με τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Άλλοι πάλι προσπαθούν μέσω της αφής να καταλάβουν αν τα χρήματα που κρατούν στα χέρια τους είναι γνήσια.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων