Βρέθηκε τι προκαλεί τη νόσο EVALI των ατμιστών. Τι αναφέρουν ειδικοί | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Βρέθηκε τι προκαλεί τη νόσο EVALI των ατμιστών. Τι αναφέρουν ειδικοί

Η μελέτη της αμερικανικής Mayo Clinic, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «New England Journal of Medicine», εξέτασε βιοψίες πνευμόνων από 17 ασθενείς που υπέφεραν από τη μυστηριώδη πάθηση του ατμίσματος και 2 εκ των οποίων πέθαναν τελικά
Κατά εκατοντάδες αυξάνονται κάθε εβδομάδα οι άνθρωποι που αρρωσταίνουν από το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ. Οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πως θα αρχίσουν να ελέγχουν και τον καπνό που εκπέμπουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, μήπως καταφέρουν να βρουν την ρίζα του κακού. Εκτιμούν ωστόσο ότι πιθανώς θα βρεθούν μπροστά σε περισσότερες από μία αιτίες.

Εν τω μεταξύ, αποφάσισαν να δώσουν επίσημη ονομασία στην ασθένεια, που καταστρέφει τους πνεύμονες κυρίως εφήβων και νεαρών ενηλίκων ατμιστών.
Επτά νέοι θάνατοι και 180 νέα κρούσματα από τη νόσο EVALI που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ. Οι Αρχές εντείνουν τους ελέγχους για να βρουν τις αιτίες της κρίσης.

Παρά το γεγονός ότι τα ακριβή αίτια της ασθένειας που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και σαρώνει τις ΗΠΑ, προκαλώντας βλάβη στους πνεύμονες σε 1.300 ανθρώπους, παραμένουν για την ώρα άγνωστα, μια νέα μελέτη έρχεται να ρίξει φως σε μία πτυχή του ζητήματος.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων, μέχρι στιγμής έχουν πληγεί 1.299 άνθρωποι σε 49 πολιτείες και άλλοι 26 έχασαν τη ζωή τους.

Μέχρι τώρα, ο δημοφιλέστερος ένοχος ήταν κάποια συστατικά που χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα στα υγρά, όπως η Βιταμίνη Ε Οξική.
Η μελέτη της αμερικανικής Mayo Clinic, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «New England Journal of Medicine», εξέτασε βιοψίες πνευμόνων από 17 ασθενείς που υπέφεραν από τη μυστηριώδη πάθηση του ατμίσματος και 2 εκ των οποίων πέθαναν τελικά.
Σε όλους εντοπίστηκαν σημάδια χημικού εγκαύματος, παρόμοια με αυτά που υφίστανται οι άνθρωποι που έχουν εκτεθεί σε χημικά αέρια ή έχουν έρθει σε επαφή με τοξικά υγρά. Παρά το γεγονός ότι δεν μας λένε ποιο χημικό προκάλεσε τη βλάβη των ιστών, οι ερευνητές υπαινίσσονται ότι αυτά τα τραύματα προκαλούνται πιθανότατα από την τοξικότητα της ίδιας της εισπνοής επιβλαβών χημικών αναθυμιάσεων.
«Φαίνεται πως είναι κάποιου είδους χημικό τραύμα, παραπλήσιο με αυτό που θα πάθει κάποιος αν εκτεθεί σε τοξικούς χημικούς καπνούς, δηλητηριώδη αέρια και τοξικούς παράγοντες», λέει χαρακτηριστικά ο δρ Brandon Larsen.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων