1142 : Τι γίνεται αφού κάνει κάποιος καταγγελία; Η κλίση χρεώνεται! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

1142 : Τι γίνεται αφού κάνει κάποιος καταγγελία; Η κλίση χρεώνεται!

Σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για τους πολίτες, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Ενεργοποιήθηκε το 1142 – Σε τι θα χρησιμεύει


Σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για τους πολίτες, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. 

Στις 19 Νοεμβρίου (πρώτη ημέρα λειτουργίας) το «1142» δέχτηκε, 235 κλήσεις, συνολικά. 
Αναλυτικά:
58 καταγγελίες
22 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος 
66 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο
58 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν
14 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο
17 Άλλο


Καλώντας στο 1142, κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.


Ζητώντας βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, τα στοιχεία σας καταγράφονται και εντός 48 ωρών, Επαγγελματίας Υγείας αναλαμβάνει να σας ενημερώσει και να σας καθοδηγήσει σε κάποιο Ιατρείο διακοπής καπνίσματος, όπου ειδικοί θα αναλάβουν την υποστήριξη της προσπάθειάς σας.

Τι γίνεται αφού κάνει κάποιος καταγγελία

Ταυτόχρονα, στο 1142, μπορεί κάθε πολίτης, δίνοντας το ονοματεπώνυμό του, το τηλέφωνό του και εφόσον διαθέτει, το email του, να αναφέρει παραβάσεις που ο ίδιος διαπιστώνει και αφορούν στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Οι επώνυμες αναφορές ομαδοποιούνται και προωθούνται απευθείας στις Αρχές Ελέγχου ανά κατηγορία (Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Υγειονομικές Διευθύνσεις Περιφερειών ή Λιμενικό Σώμα) και κατόπιν διενεργούνται έκτακτοι ή τακτικοί στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση την καταγγελίες που έχουν καταγραφεί στο σύστημα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η γραμμή 1142 απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, καπνιστές ή μη, και στοχεύει στην καλύτερη επικοινωνία του κράτους με τον πολίτη.
ΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΣΗΣ

Όταν καλέσει κάποιος το τετραψήφιο ενημερώνεται ότι η χρέωση είναι αυτή που προβλέπει ο κάθε πάροχος. Όπως ψάξαμε η κλίση χρεώνεται με 0,0295 ανά λεπτό περίπου. Αρα όσο πιο μεγάλη διάρκεια έχει το τηλεφώνημα τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η χρέωση. Το τετραψήφιο ανήκει στον ΕΟΔΥ πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ όπου υποθέτουμε πάνε και τα έσοδα από τις κλίσεις αυτές. 

Πηγή medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων