Οι απίστευτες χρήσεις του φυσικού από λάδι πράσινου σαπουνιού που λίγοι γνωρίζουν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι απίστευτες χρήσεις του φυσικού από λάδι πράσινου σαπουνιού που λίγοι γνωρίζουν

Μερικές ιδέες χρήσης του πράσινου σαπουνιού, εντελώς φυτικής προέλευσης, για τις οποίες ίσως… δεν φανταζόσασταν

medlabnews.gr iatrikanea

Το πράσινο σαπούνι θεωρείτε ξεπερασμένο από πολλούς καθώς το έχουν συνδυάσει με παππούδες και γιαγιάδες στο χωριό και προτιμούν τα πιο αρωματικά κρεμοσάπουνα με τις πολύχρωμες μοντέρνες συσκευασίες.
Σε άλλο άρθρο μας έχουμε γράψει για την αξία του πράσινου σαπουνιού που λίγοι γνωρίζουν.
Αυτό που αγνοούν όμως οι περισσότεροι είναι ότι τα «μοντέρνα» σαπούνια και απορρυπαντικά που αγοράζουν είναι προϊόντα καθαρά χημικής προέλευσης, επικίνδυνα για την υγεία, αφού έχει αποδειχθεί από επιστήμονες ότι μπορούν να προκαλέσουν από αλλεργικές αντιδράσεις μέχρι καρκίνο.

Εδώ είναι μερικές χρήσης του πράσινου σαπουνιού, εντελώς φυτικής προέλευσης, για τις οποίες ίσως… δεν είχατε ιδέα!


Καθαριστικό πατώματος
Με διάλυμα πράσινου σαπουνιού και νερού.
Αφρός ξυρίσματος
Για όσους επιμένουν στο ξύρισμα χωρίς μηχανή, μια δοκιμή θα σας πείσει. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.
Καθαριστικό τζαμιών
Κάνει τα τζάμια να μοιάζουν με… κρύσταλλα!
Φυτοφάρμακο
Διάλυμα με σαπούνι και νερό αντιμετωπίζει τη μελίγκρα στα φυτά σας. 3 κουταλιές της σούπας τρίμμα σε νερό φτιάχνουν ένα διάλυμα, το οποίο με δυο-τρεις ψεκασμούς ανά πέντε ημέρες, διώχνει τη μελίγκρα από τη λεμονιά του κήπου σας και κάνει την άρρωστη δάφνη στο μπαλκόνι να συνέλθει θεαματικά.
Καθαριστικό ρούχων
Καθαρίζει σε βάθος με αντισηπτικές ιδιότητες.
Αντισηπτικό για μπάνιο και κουζίνα
Καθαρίστε με σαπουνάδα και λευκό ξίδι για να κάνετε καταπληκτική φυσική απολύμανση σε κουζίνα και μπάνιο.
Εντομοαπωθητικό
Τοποθετήστε κομμάτια από πράσινο σαπούνι σε διάφορα σημεία του σπιτιού και θα δείτε τα ενοχλητικά έντομα να εξαφανίζονται!
Λιπαντικό επιφανειών
Τρίψτε πράσινο σαπούνι σε όλα σημεία που υπάρχουν ράγες και θα δείτε τα παράθυρα, τα ντουλάπια και τις πόρτες να ξεφρακάρουν μαγικά!
Αρωματικό χώρου
Μια μπάρα αρωματικού σαπουνιού δίνει ευχάριστο άρωμα σε βαλίτσες, ντουλάπες και συρτάρια, διατηρώντας παράλληλα την φρεσκάδα των ρούχων σας.
Ανακούφιση από έντομα
Ανακουφιστείτε από τα τσιμπήματα τρίβοντας μια βρεγμένη πλάκα τοπικά.
Απολυμαντικό σκευών
Το πράσινο σαπούνι έχει απολυμαντική δράση, ξεπλένεται εύκολα, δεν αφήνει χημικά κατάλοιπα και είναι ιδανικό για ανοξείδωτα σκεύη και κατσαρόλες
Κρατά μακριά τις βρωμιές από τα νύχια
Ξύστε τα νύχια σας πάνω από ένα σαπούνι, πριν κάνετε οποιαδήποτε δουλειά στον κήπο σας. Η ποσότητα του σαπουνιού που θα εισχωρήσει θα κρατήσει τη βρωμιά μακριά.
Απομακρύνει τους λεκέδες
Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε σπρέι κατά των λεκέδων δοκιμάστε να τους τρίψετε με πράσινο σαπούνι και θα τους δείτε να εξαφανίζονται.
Δεν χαράζει κρύσταλλα και τζάμια
Πλένετε τα κρύσταλλα χρησιμοποιώντας μαλακό σφουγγάρι με κρύο νερό και πράσινο σαπούνι και δείτε τα να λάμπουν χωρίς να χαράζονται.
Ξεκολλάει τα φερμουάρ και τα δαχτυλίδια
Τρίψτε τα σκαλωμένα φερμουάρ με σαπούνι και πλύνετε τα δάχτυλά σας με νερό και σαπούνι και δείτε τα φερμουάρ και τα δαχτυλίδια να γλιστράνε.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων