Έγκριση πήρε εμβόλιο κατά της νόσου του ιού Ebola της εταιρείας MSD | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έγκριση πήρε εμβόλιο κατά της νόσου του ιού Ebola της εταιρείας MSD

Το ερευνητικό εμβόλιο V920 Ebola Zaire (ζων εξασθενημένο εμβόλιο) που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία MSD, έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA)
Την υπό όρους έγκριση εμβολίου κατά της νόσου του ιού Ebola συστήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP).


Το ερευνητικό εμβόλιο V920 Ebola Zaire (ζων εξασθενημένο εμβόλιο) που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία MSD, έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Το εμβόλιο αναμένεται να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ένδειξη για τον εμβολιασμό ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω, έναντι της ασθένειας του Έμπολα (EVD), που προκαλείται από τον ιό Έμπολα του Ζαΐρ. Η χρήση του εμβολίου θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις επίσημες συστάσεις.

Η θετική γνωμοδότηση από την CHMP που ολοκληρώθηκε μέσω επιταχυνόμενης διαδικασίας αξιολόγησης, αναμένεται να επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε περίπτωση θετικής εισήγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα δοθεί κεντρική άδεια κυκλοφορίας με ενιαία σήμανση, ισχύουσα και στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στα κράτη-μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, στην Ισλανδία, στο Λιχτενστάιν και στη Νορβηγία. Η χορήγηση του εμβολίου εξετάζεται και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Παραγωγή στη Γερμανία

«Η θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP), αντιπροσωπεύει την πολύ σημαντική πρόοδο που έχουμε κάνει ως προς τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου, για την προστασία των ανθρώπων από τον ιό Έμπολα του Ζαΐρ σε περιοχές που έχει εμφανιστεί ο ιός και έχουν άμεση ανάγκη», δήλωσε ο Δρ Roger M. Perlmutter, πρόεδρος της Merck Research Laboratories.
«Το έργο μας δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς τη συνεχόμενη προσπάθεια και συνεργασία, πολλών διαφορετικών ανθρώπων από διαφορετικούς φορείς, όπως του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και πολλών άλλων κυβερνητικών και μη-κυβερνητικών οργανώσεων, που εργάστηκαν άοκνα για την ανάπτυξη αυτού του σημαντικού εμβολίου. Βασική μας προτεραιότητα είναι η αδειοδότηση της γερμανικής εργοστασιακής μας μονάδας για την παραγωγή του σκευάσματος, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη ποσότητα εμβολίων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας παγκοσμίως» σημείωσε ο Δρ. Perlmutter.
Διαβάστε

Ο ιός Έμπολα. Πώς μεταδίδεται, τι είναι, ποια τα συμπτώματα και πώς θεραπεύεται;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων