Monsanto-Bayer : Αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων για ιδιαιτερα τοξικο ζιζανιοκτόνο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Monsanto-Bayer : Αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων για ιδιαιτερα τοξικο ζιζανιοκτόνο

Η εταιρεία Monsanto παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε ένα παράνομο ζιζανιοκτόνο στη Χαβάη.
Την παράνομη χρήση ενός απαγορευμένου ζιζανιοκτόνο, το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό, παραδέχθηκε ο όμιλος αγροχημικών Monsanto. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ομολόγησε την παράνομη χρήση του ζιζανιοκτόνου, σε ένα από τα εργοστάσια ερευνών της στη Χαβάη, δεχόμενη να καταβάλει αποζημίωση ύψους 10 εκατ. δολαρίων στους ενάγοντες.
Το ζιζανιοκτόνο αυτό, το οποίο περιείχε την απαγορευμένη ουσία μεθυλο-παραθείο, ψεκάστηκε το 2014 σε καλαμπόκια και άλλες καλλιέργειες στο εργοστάσιο της Βάλεϊ Φαρμ, παραδέχθηκε η θυγατρική εταιρεία της Bayer, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου της Χονολουλού.

Το μεθυλο-παραθείο είναι απαγορευμένο στις ΗΠΑ από το 2013 και στην ΕΕ από το 2003.

«Η παράνομη συμπεριφορά σε αυτή την υπόθεση αποτελεί απειλή για το περιβάλλον, για τους γύρω πληθυσμούς και τους εργαζόμενους της Monsanto», δήλωσε ο Νικ Χάνα ομοσπονδιακός εισαγγελέας της κεντρικής Καλιφόρνια που είχε αναλάβει την υπόθεση.
Η Monsanto είχε πει στους εργαζόμενούς της ότι μπορούσαν να εισέλθουν στα χωράφια που είχαν ψεκαστεί με μεθυλο-παραθείο μόλις μία εβδομάδα αργότερα, παρότι γνώριζε ότι η ασφαλής περίοδος αναμονής είναι 31 ημέρες.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων