Βασίλης Κικίλιας: Υποχρεωτικά εμβόλια σε παιδιά έως 4 ετών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Βασίλης Κικίλιας: Υποχρεωτικά εμβόλια σε παιδιά έως 4 ετών

Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε παιδιά έως 4 ετών, πληροφόρηση ακόμα και με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο για τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις και δωρεάν τσεκ απ, θα περιλαμβάνει το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους
Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε παιδιά έως 4 ετών, πληροφόρηση ακόμα και με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο για τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις και δωρεάν τσεκ απ, θα περιλαμβάνει το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους, αναφέρει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο κ. Κικίλιας κάνει λόγο για τρεις ρηξικέλευθες αλλαγές του συστήματος δημόσιας υγείας που περιγράφονται στο νομοσχέδιο: Η πρώτη αφορά τη χαρτογράφηση όλων των πιθανών κινδύνων υγείας των πολιτών με βάση τις συνήθειές τους (όπως κάπνισμα, αλκοόλ, κλπ).
Η δεύτερη αλλαγή θα περιλαμβάνει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις (προσυμπτωματικός έλεγχος) για όλους τους πολίτες με βάση την ηλικία τους αλλά και τον «χάρτη» των κινδύνων που θα δημιουργηθεί.
Η τρίτη αλλαγή προβλέπει τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών υγείας που υπάρχουν σε δήμους και περιφέρειες τον οποίο αναλαμβάνει πλέον το υπουργείο Υγείας, ώστε να ακολουθείται ένα ενιαίο πρόγραμμα πρόληψης.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, όλοι οι γιατροί της χώρας θα είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο του κάθε πολίτη. Όσοι ήδη διαθέτουν φάκελο, (περίπου 1,5 εκατ. πολίτες) αυτός θα ενισχυθεί με τα επιπλέον στοιχεία και τις συνήθειες τους, ώστε να μπορούν να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι για κάθε έναν ξεχωριστά.
Μόλις γίνει η χαρτογράφηση όλων των πολιτών της χώρας, θα ξεκινήσει η προσωποποιημένη ενημέρωση για τις προληπτικές εξετάσεις που θα πρέπει να κάνουν, οι οποίες θα είναι δωρεάν και θα γίνονται είτε σε δημόσιες δομές είτε στον ιδιωτικό τομέα με την πλήρη κάλυψη του ΕΟΠΥΥ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων